Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen rekent af met zijn plaaggeest in Hongarije

Tijdens het Hongaarse Grand Prix weekend van 2019 was het 'eindelijk' zo ver: Max Verstappen hengelde zijn eerste poleposition binnen. Een iconisch moment in de Nederlandse autosport. RacingNews365 neemt je mee terug in de tijd.

Max Verstappen is bij uitstek de jongste Formule 1 Grand Prix winnaar ooit. Lange tijd leek het erop dat hij ook een ander record op zijn naam ging schrijven: dat van jongste polesitter. Die vlieger ging echter niet op voor de Limburger. Hij was dichtbij tijdens de Mexicaanse Grand Prix in 2018, maar teamgenoot Ricciardo ging er met de poleposition vandoor. Niet snel daarna passeerde Verstappen de specifieke leeftijd van 21 jaar en 72 dagen, waardoor het verbreken van het record niet meer mogelijk was: Sebastian Vettel was met 21 jaar en 72 dagen de jongste polesitter ooit (Monza 2008).

De eerste van vele

Tijdens de Hongaarse Grand Prix van 2019 liet Verstappen zien dat hij wel degelijk weet hoe je een snelle kwalificatieronde klokt in een F1-bolide. De Red Bull-coureur perste het maximale uit zijn RB15 en kwalificeerde zich vóór Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, die op dat moment (op papier) een veel sterkere auto hadden. Inmiddels staat de teller op 27 poles voor de Nederlander. Na afloop was Max in extase. "Het is ongelooflijk. De pole ontbrak nog voor me, maar de auto voelde het hele weekend al erg goed. Je weet dat het in de kwalificatie altijd lastig is, maar de auto vloog tijdens de kwalificatie. Ik ben erg blij met dit resultaat, maar morgen wacht ons natuurlijk nog de race en die is het belangrijkste. Dit was een belangrijke dag voor mij, met een geweldig resultaat voor mij en voor het team." Teambaas Christian Horner was eveneens in zijn nopjes. "Het is geweldig voor Max Verstappen dat hij hier zijn eerste poleposition mag vieren", jubelde de Red Bull-voorman. Alle credits gaan tegelijkertijd ook naar Honda, zonder hen hadden we dit niet klaar kunnen spelen. De verschillen hier op de Hungaroring zijn natuurlijk erg klein, maar vandaag stond er geen maat op Max Verstappen." Bekijk de magistrale ronde van Verstappen hieronder.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"