Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen relativeert: "Het kan allemaal nog veel slechter"

Max Verstappen had er na een wat teleurstellende kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje de balen in, maar kon na afloop alweer relativeren. De Nederlander wil weliswaar altijd winnen, maar beseft dat het veel slechter kan in de Formule 1.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

De dominantie van Mercedes houdt de Formule 1 in haar greep. Het lijkt niet de vraag te zijn óf Mercedes ook in 2019 kampioen wordt, maar wanneer. Met een weergaloos optreden in de kwalificatie voor de Spaanse Grand Prix legde de zilveren brigade de concurrentie het zwijgen op.

Max Verstappen maakte direct na afloop van de sessie een wat geïrriteerde indruk, maar kan al snel weer relatieveren. Op de vraag van RacingNews365 of hij er niet de balen van krijgt dat hij steeds weer vierde wordt antwoordt hij: "Ik doe wat ik leuk vind, absoluut. Ik rij voor een topteam en het zou veel erger zijn als ik voor Williams zou rijden. Zo erg is het allemaal niet, het kan allemaal nog veel slechter."

Wordt de Red Bull-coureur niet depressief van de Duitse dominantie? "Ik heb nog nooit iets anders meegemaakt sinds ik in de Formule 1 rijdt", luidt het antwoord van een lachende Verstappen. "We zijn erg gemotiveerd en vastberaden om het gat te dichten. Als het makkelijk was dan hadden we veel meer mensen en teams in de Formule 1."

Naar het geheim van Mercedes blijft het volgens de 21-jarige coureur gissen: "Als we dat zouden weten, dan zouden we dat ook direct toepassen op onze auto. Ze hebben hier gewoon een goede upgrade meegebracht, die net wat beter is dan die van ons."

Met medewerking van Joe van Burik.

RN365 Nieuwsdossier Het belangrijkste nieuws over de GP van Spanje

3 reacties

    Breaking Zo moet de nieuwe Red Bull-bolide van Verstappen eruit gaan zien