Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen reserveert speciaal plekje in zijn hart voor Honda

Max Verstappen mag de komende twee seizoenen nog genieten van de Red Bull-samenwerking met motorleverancier Honda, maar daarna is het gedaan. De Japanners zullen voor altijd een speciaal plekje in het hart van de drievoudig Formule 1-kampioen hebben.

Verstappen Honda
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In de wereld van de Formule 1 gaat het heel vaak over de geweldige rijkunsten van Max Verstappen en over het technische vernuft van Adrian Newey. Sinds de Formule 1-motoren niet meer doorontwikkeld worden, worden de leveranciers wat minder vaak geprijsd.

Niet door Max Verstappen, want de Nederlander weet als geen ander hoe belangrijk de komst van de Japanners is geweest voor het Red Bull-team en hun kansen op de wereldtitel. Sinds 2019 is het een perfect huwelijk.

"Ik ben heel blij met Honda", vertelt Verstappen. "Altijd al geweest. Het zijn geweldige mensen, altijd super aardig, maar ook super gemotiveerd, bereid te luisteren en bereid om op zoek te gaan naar verbetering."

Trots overheerst

Dat de wegen van Honda en Red Bull over twee jaar zullen scheiden, neemt Verstappen hen niet kwalijk. Wel vindt hij het ontzettend jammer. Voor de Red Bull-coureur zal Honda altijd de motorleverancier zijn met wie hij zijn eerste wereldtitels won.

"Ze zullen altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben, ook al hebben ze ervoor gekozen om eind 2025 te vertrekken."

Niet teleurstelling, maar trots overheerst. "Ik ben ook heel trots op hen, als je ziet waar we als team samen vandaan komen en waar we nu staan. Daar kunnen we allemaal heel trots op zijn", aldus de drievoudig Formule 1-kampioen.

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen