Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen: "Ricciardo is wel een gemis qua afstelling van de auto"

Als het dit seizoen op de afstelling van de RB15 aankomt voor de races, dan is Max Verstappen voornamelijk op zichzelf aangewezen. Vroeger, toen hij Daniel Ricciardo nog als teamgenoot had, was dat wel anders.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft sinds het plotselinge vertrek van Daniel Ricciardo bij Red Bull al twee nieuwe teamgenoten mogen verwelkomen. Eerst Pierre Gasly en momenteel Alexander Albon. De prestaties van het team vallen dit seizoen bovendien tegen, waardoor de vraag boven komt drijven of het gemis van zijn Australische vriend mogelijk aan de Nederlander en Red Bull knaagt.

Dat valt volgens Verstappen allemaal wel mee, al is er wel één aspect waaraan hij merkt dat het gat dat is ontstaan door het vertrek van Ricciardo (nog) niet helemaal fatsoenlijk is opgevuld: "Het enige verschil met de voorgaande jaren is dat we destijds op vrijdagen twee verschillende kanten op konden gaan met de set-up van de auto."

"Uiteindelijk kon je daarna de beste combinatie van de verschillende set-ups zoeken of juist één specifieke kant opgaan. Nu, met een rookie die naar voor hem nieuwe circuits gaat, is dat lastiger. Je kan niet verwachten dat een coureur op een circuit dat hij nog niet kent meteen met de set-up bezig is. Hij moet eerst de baan leren kennen", zo legt hij tegenover de camera van Ziggo Sport uit.

"Het is qua set-up dus wel een nadeel te noemen dat Ricciardo er niet meer is. Normaal kan je verschillende dingen proberen aan beide kanten van de garage, maar nu gebeurt het eigenlijk vooral aan mijn kant", aldus Verstappen.

In het kampioenschap staat de Nederlander op de vierde plaats, terwijl oud-teamgenoot Ricciardo vooralsnog de negende plaats bezet. Het verschil tussen de twee is 170 punten

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met Tom Coronel, Joe van Burik en Rudy van Buren.

8 reacties