Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Verstappen rijdt ieders hoop aan flarden met genadeklap in kwalificatie GP Australië

Max Verstappen heeft toch 'gewoon' weer de poleposition gepakt voor de Formule 1 Grand Prix van Australië, dat terwijl de anderen misschien gedacht hebben dat er iets te halen viel. Carlos Sainz meldt zich naast de Nederlander op de eerste rij.

SI202403230108 hires jpeg 24bit rgb
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De kwalificatie begint om 06:00 uur Nederlandse tijd bij afwezigheid van Logan Sargeant, dat verhaal mag duidelijk zijn, met negentien man. Max Verstappen rijdt zich eenvoudig naar Q2, maar dan hebben we het vooral over de rondetijd. Hij klaagt namelijk wel over 'crazy veel onderstuur'. In die eerste knock-out fase moet hij de Ferrrari van Carlos Sainz, en teamgenoot Sergio Perez voor zich dulden nadat hij zijn tijd nog wel heeft verbeterd, maar ook de balans in de auto.

Alexander Albon doet in de Williams van Sargeant wat hij moet doen en gaat door. De afvallers heten Nico Hulkenberg, Guanyu Zhou, Pierre Gasly en Daniel Ricciardo.

Dat Verstappen ineens wat gevonden lijkt te hebben in zijn RB20 blijkt wel in Q2 als hij alles en iedereen 'los' lijkt te rijden, voor het eerst eigenlijk dit weekend. Maar dat is buiten Carlos Sainz gerekend. Die gaat nog eens twee tienden rapper dan de Nederlander en in de slotminuten prikt ook Leclerc hem er weer tussen.

Lewis Hamilton slaagt daar bepaald niet in en mag de meest opvallende afvaller in Q2 genoemd worden. Hij verkeert in het gezelschap van Albon, Valtteri Bottas, Esteban Ocon en Kevin Magnussen.

Uitslag Kwalificatie - Australië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Maar zo gaat Verstappen elke sessie in deze kwalificatie wat beter, met als resultaat dat hij in Q3 wel alles en iedereen achter zich houdt. In ieder geval met de eerste run, waarin de sterke Sainz andermaal zijn eerste uitdager blijkt te zijn.

Dat blijkt ook in die allesbepalende tweede run als Sainz de druk er vol op zet. Maar Verstappen is tegen dat soort druk bestand. Hij scherpt zijn tijd nog wat aan. Sainz doet hetzelfde, maar komt alsnog bijna drie tienden tekort. Sergio Perez maakt de top drie compleet.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training