Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen rijdt race met landgenoot Van Buren

Dit weekend staat er weer een wedstrijd op het programma voor Max Verstappen. Geen Formule 1 Grand Prix, maar een virtuele race in de simulator. Die uitdaging gaat hij aan met landgenoot Rudy van Buren.

Max Verstappen staat bekend als een liefhebber van virtueel racen naast zijn activiteiten op 'echte' circuits. Zo doodde hij de afgelopen winter veel tijd met het klokken van snelle rondetijden in de game iRacing. Verder racete de Red Bull-coureur mee in onder meer de virtuele 12 uur van Bathurst, waarin hij een auto deelde met Lando Norris en andere ervaren (sim)coureurs, en de virtuele 12 uur van Sebring. Zaterdag 6 april staat voor de Nederlander de volgende simulatierace op het programma: dan neemt Verstappen deel aan een 8-uursrace op Silverstone als onderdeel van het Virtual Endurance Championship, in de game rFactor 2. De Oreca LMP2-auto waarin hij virtueel zal plaatsnemen, deelt hij met landgenoot Rudy van Buren - zelf bekend van zijn rol als ontwikkelingscoureur in de simulator van McLaren.

https://www.facebook.com/Teamredlinesim/photos/a.191498780873320/2319372274752616

Het Nederlandse duo zal aan de start verschijnen namens simracecollectief Team Redline, waarvan ook autocoureurs Norris en Nick Catsburg uit Nederland lid zijn. De race met Verstappen en Van Buren op Silverstone begint zaterdag 6 april om 17:00 uur en is live te bekijken via deze link .

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"