Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen roemt Red Bull, maar hamert op verbeteringen

Inmiddels is het zo'n vijf dagen geleden dat Max Verstappen in de straten van Monaco overtuigend naar de overwinning reed. De Nederlander kan er nog steeds van genieten, maar blijft met beide benen op de grond staan. Bovendien moet het de komende tijd nog net een stapje beter.

Verstappen Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het was Max Verstappen die, na het uitvallen van Charles Leclerc, zonder problemen naar de Grand Prix-overwinning kon rijden in het prinsdom Monaco. Terwijl hij op donderdag nog relatief ontevreden was na afloop van de trainingen, draaide hij het samen met zijn team om en schitterde hij op zaterdag en zondag.

Vijf dagen later kan hij daar nog van genieten. "Het was een goed weekend en natuurlijk had ik in Monaco nog nooit op het podium gestaan, dus het was heel mooi om daar te winnen. Het voelt goed dat we de leiding hebben gepakt in de titelstrijd, maar we moeten ervoor zorgen dat we daar aan het einde van de rit ook nog staan. Dat is het enige wat telt."

"Het voelt natuurlijk goed om nu hier te staan", maar we moeten blijven pushen, want we moeten onszelf nog steeds blijven verbeteren. Niemand is perfect en niemand staat in deze sport stil. Tot dusverre hebben we de kleinste fouten gemaakt, geen grote fouten, en daarom gaan we op dit moment aan de leiding. We weten echter dat het zomaar weer anders kan zijn."

Gevraagd wat hem behalve de overwinning bij is gebleven na het raceweekend in Monaco, roemt hij zijn team, dat van donderdag naar zaterdag een ommekeer heeft gemaakt. "Tijdens de trainingen hadden we het lastig, maar het team heeft heel veel werk verricht om ervoor te zorgen dat de wagen op zaterdag beter was."

"Aan het begin van het weekend ging het niet goed en was het lastig, maar iedereen heeft alle data heel goed geanalyseerd en de auto weer competitief gemaakt in aanloop naar de kwalificatie, waardoor we mee konden strijden om de overwinning."

"Verder is het in Monaco heel makkelijk om een fout te maken, je moet ronde na ronde gefocust blijven. Afgelopen zondag voelde het echt goed om de race te leiden en te controleren. Ik ging mijn eerste overwinning in Monaco niet weggooien, dat moge duidelijk zijn", zo sluit de Nederlander af.

Ook interessant:

De Grand Prix van Monaco stond niet bol spanning, maar er vielen genoeg mensen in positieve of juist negatieve zin op. En dat is al-tijd voer voor uitgebreid napraten in de Formule 1-podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

6 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto