Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Samenwerking met Honda is 'exciting'"

Max Verstappen blikt in de podcast van Red Bull nog eenmaal terug op het Formule 1-seizoen 2018. Een bewogen jaar, waarin de Nederlander zichzelf definitief vestigde in de wereldtop.

"Het was een uitdagend seizoen, zeker in het begin, maar daarna ging het uitstekend. We hebben geweldige resultaten behaald, waarmee ik erg blij ben." De verwachtingen voor 2019 zijn hooggespannen, zeker nu Red Bull zichzelf betitelt als 'fabrieksteam' dankzij de exclusieve samenwerking met motorleverancier Honda. Verstappen wil nog niet te ver op de zaken vooruit lopen.

"Je bent altijd afhankelijk van de kwaliteit van de auto en het gehele pakket, maar ik heb er vertrouwen in dat ik volgend seizoen weer mooie resultaten kan behalen. Het blijft nog even afwachten hoe goed we zijn." "Ik heb veel vertrouwen dat het team wederom een goede auto bouwt en de samenwerking met Honda is 'exciting'. Het blijft afwachten tot we in Barcelona beginnen aan de wintertest. Voor mij is het belangrijkste dat ik zorg dat ik fit ben." In 2018 stond Verstappen liefst elf keer op het podium, waarvan zeven keer in de laatste negen races. Wat was het hoogtepunt van het seizoen? "Oostenrijk. Daar hadden we een goede pace en het resultaat was maximaal. Maar ook Singapore was goed en in Frankrijk en Canada hadden we een goede race. Amerika was ook bijzonder: starten van achteren en dan toch knokken voor de zege en een podium pakken."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie