© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen: "Samenwerking met Honda is 'exciting'"

07 dec. 2018 08:30 Ruud Dimmers 3 reacties
Max Verstappen blikt in de podcast van Red Bull nog eenmaal terug op het Formule 1-seizoen 2018. Een bewogen jaar, waarin de Nederlander zichzelf definitief vestigde in de wereldtop.

"Het was een uitdagend seizoen, zeker in het begin, maar daarna ging het uitstekend. We hebben geweldige resultaten behaald, waarmee ik erg blij ben."

De verwachtingen voor 2019 zijn hooggespannen, zeker nu Red Bull zichzelf betitelt als 'fabrieksteam' dankzij de exclusieve samenwerking met motorleverancier Honda. Verstappen wil nog niet te ver op de zaken vooruit lopen.

"Je bent altijd afhankelijk van de kwaliteit van de auto en het gehele pakket, maar ik heb er vertrouwen in dat ik volgend seizoen weer mooie resultaten kan behalen. Het blijft nog even afwachten hoe goed we zijn."

"Ik heb veel vertrouwen dat het team wederom een goede auto bouwt en de samenwerking met Honda is 'exciting'. Het blijft afwachten tot we in Barcelona beginnen aan de wintertest. Voor mij is het belangrijkste dat ik zorg dat ik fit ben."

In 2018 stond Verstappen liefst elf keer op het podium, waarvan zeven keer in de laatste negen races. Wat was het hoogtepunt van het seizoen?

"Oostenrijk. Daar hadden we een goede pace en het resultaat was maximaal. Maar ook Singapore was goed en in Frankrijk en Canada hadden we een goede race. Amerika was ook bijzonder: starten van achteren en dan toch knokken voor de zege en een podium pakken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen