Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen schetst penibele Red Bull-situatie: 'Alleen zo kunnen we de titel nog winnen'

Hoewel Red Bull en Max Verstappen kunnen strijden om podiums en overwinningen, ziet de Nederlander nog geen tweede wereldtitel voor zich in 2022. Eerst moeten een paar grote problemen worden opgelost.

Na twee uitvalbeurten in drie races ziet Max Verstappen zijn titelkansen in 2022 kleiner worden. De GP van Australië was een pijnlijke race voor de Nederlander, terwijl Ferrari en Charles Leclerc een nagenoeg perfect weekend beleefden. De WK-leider sloeg in een groot gat naar Verstappen, tot ergernis van de Red Bull-coureur. Hoe Verstappen het kampioenschap inschat na de race in Melbourne? "Om eerlijk te zijn heeft deze race mij niets wijzer gemaakt, want het was verschrikkelijk en er was geen snelheid", zegt Verstappen balend. "Ik kon niet pushen, want de banden gingen er gewoon aan. We moeten gaan begrijpen hoe dat komt." "Ik was gewoon mijn banden en pace aan het managen. Het leek een best makkelijke P2 te worden, maar je moet wel de finish halen, zelfs op een slechte dag. Dit doen we echter niet en dat is natuurlijk extreem frustrerend."

Verstappen baalt van gat met WK-leider Leclerc

Verstappen bezet na de GP van Australië de zesde plaats in het wereldkampioenschap, terwijl Leclerc met 71 punten bovenaan staat. Dit is 46 punten meer dan de regerend wereldkampioen, die hier duidelijk van baalt. Twee DNF's maakten het gat 'enorm', aldus Verstappen. Eigenlijk is er op dit moment maar een manier waarop de titel nog in zicht kan komen, maar aan de voorwaarden daarvoor voldoet Red Bull momenteel niet. "Ik bedoel maar, we staan al zó ver achter in het kampioenschap dat we vanaf nu eigenlijk gewoon sneller moeten zijn dan Ferrari. Dat zijn we niet. Ook moeten we nul problemen hebben met de auto, maar ook daar voldoen we niet aan." Een tweede titel is volgens Verstappen dus nog ver weg. "Het wordt een grote opgave."

Viaplay
x
Oud-teambaas Steiner: "50/50 kans dat deze coureur nieuwe Verstappen wordt"