Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen scheurt in eerste Ford-bolide: "Dat was gestoord!"

Red Bull en Ford zullen binnenkort de handen ineen slaan en samen werken aan een nieuwe Formule 1-motor. De nieuwe samenwerking zorgt ook voor plezier bij de coureurs, zo kroop Max Verstappen achter het stuur van een paar fraaie Fords.

De samenwerking tussen Red Bull en Ford werd tijdens de launch van de RB19 (of ja, van het uiterlijk dan) aangekondigd. Red Bull Powertrains zal met de hulp van het Amerikaanse automerk F1-motoren bouwen en deze gebruiken vanaf 2026. Ford zal zich onder meer bezighouden met het elektrische gedeelte van de hybride V6. Met de expertise van Ford in elektrische race-apparatuur zit het wel goed, daar kwamen Max Verstappen en Sergio Perez onlangs achter. Het Red Bull-duo scheurde in razendsnelle Ford-bolides. Verstappen was er zeer over te spreken en verschijnt enthousiast voor de media, waaronder RacingNews365. "Het was echt gestoord!" "Ik had nooit verwacht dat er zó veel vermogen uit een batterij kon komen. Het was ongelooflijk. De acceleratie was zo goed en het voelde zo smooth . Het was een geweldige dag om dit soort dingen uit te proberen", laat de Nederlander weten na een track day met Ford.

Verstappen: "In Monaco wordt het wel lastig"

De tweevoudig wereldkampioen vond het belangrijk om na de winterstop weer wat kilometers te maken op het asfalt. "Het is heel anders dan een Formule 1-wagen, maar op een bepaalde manier merk je het wel. De torque was gestoord, echt gestoord en omdat je al anderhalve maand niet in een F1-wagen hebt gereden, voelt het als erg veel acceleratie." Mogelijk voegt Verstappen nog een Ford toe aan zijn wagenpark in Monaco, al moet hij nog even kijken wat precies gaat passen in de krappe straten van zijn woonplaats. "Ik heb best wat verschillende auto's gereden en ik ga zeker met ze praten om te kijken wat mogelijk is in Monaco. Het is misschien net lastig om een F-150 (truck) te hebben daar, maar we kunnen kijken wat mogelijk is. Er is genoeg keuze."

-Z64UUcMXng

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje