Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

• En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen schittert als vanouds maar verliest nipt na fotofinish

Max Verstappen gaat gewoon verder waar hij in 2020 was gebleven. Tijdens zijn eerste race in 2021 reed hij zonder al te veel problemen naar het podium. De overwinning ontglipte hem met 0,006 seconden in de laatste ronde. Wat een finish!

Deze zondag kwam Max Verstappen voor het eerst dit kalenderjaar in actie in een officiële Formule 1-race. De Red Bull-coureur deed samen met teamgenoot Dani Juncadella van Team Redline Orange mee aan de BMW SIM GT Cup. De twee uur durende race werd afgetrapt door Max Verstappen, die zich als derde had gekwalificeerd in een deelnemersveld vol professionele simcoureurs. Verstappen, zelf in zijn vrije tijd ook een begenadigd simcoureur, mocht de eerste stint afwerken in zijn BMW M8 GTE en lag na één ronde al aan de leiding. Die eerste plek gaf hij vijftig minuten lang niet af, totdat een van de andere auto's van Team Redline (ze deden namelijk met vier verschillende rijdersduo's mee) in de buurt kwam. Met behulp van een slipstream lanceerde hij zijn teamgenoot Gianni Vecchio naar de eerste plaats. Samen trapten ze het gaspedaal weer wat verder in en in de laatste tien minuten van Max' stint reden ze weg bij de rest van het veld. Toen de Red Bull-coureur na een uur het stokje over gaf aan teamgenoot Juncadella lag hij op de tweede plaats, maar door een fout in de pitstraat van de leiders kreeg team Verstappen de leiding weer in handen. Beide Team Redline-wagens reden vervolgens verder weg van de concurrentie en het blauwe team reed de teamgenoot van Verstappen voorbij. Met nog drie kwartier op de klok werd Jundacella weer verwezen naar de tweede plaats, toen de blauw Redline-wagen langszij kwam. In het vervolg van de race bleven de twee ronde na ronde na ronde binnen enkele tienden van elkaar zitten, terwijl de voorsprong op de concurrentie ronde na ronde verder werd uitgebreid. Met nog enkele minuten op de klok barstte het echte gevecht voor de overwinning los. Op het oval gedeelte van het virtuele Daytona circuit gebruikte het team van Verstappen de slipstream om met nog drie ronden te gaan langszij te komen. In de aller laatste raceronde deed de blauw gekleurde bolide hetzelfde en tijdens een razend spannende laatste ronde verloor het team van Verstappen de race op zes duizendste van een seconde! Wat een heerlijke finish.