Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen scoort een 11: "Nog nooit eerder gepresteerd"

Een overwinningsratio van 100% voor Red Bull en met name voor Max Verstappen, dat is de status van het huidige Formule 1-seizoen. Hoewel de prestaties van Red Bull en Verstappen ongelooflijk goed zijn, is het volgens het podcastpanel misschien wat minder leuk voor de sport.

Een Formule 1-kampioenschap waar maar één team wint: hoe leuk is dat? Het gros van de autosportfans zal hopen op zeer spannende races en verschillende coureurs die een race winnen, maar anno 2023 zijn van de eerste twaalf races tien zeges naar Max Verstappen gegaan en twee naar Red Bull-teamgenoot Sergio Perez. In de nieuwste aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk de huidige gang van zaken in de koningsklasse, met Red Bull op eenzame hoogte. Dimmers trapt af: "Als je het hebt over de absolute top, dan zijn dat Red Bull en Max Verstappen. Dan kom je gewoon uit op een rapportcijfer 11. Wat ze laten zien is nog nooit gepresteerd, door niemand niet. Twaalf zeges op rij en er lijkt geen eind aan te komen..." "Er is niks wat er op wijst dat ze ergens dit seizoen op eigen kracht punten gaan verliezen. Misschien gebeurt het nog een keertje met iets, maar het is superknap, alleen daarmee wel heel erg saai."

"Als neutrale F1-fan of als niet-Verstappen-fan denk ik dat je dit seizoen in sommige opzichten als een flop mag beschouwen", zo luidt het oordeel van Dimmers. "Ja, je bent getuige van prachtige geschiedenis die geschreven wordt, alleen je weet ook dat als de lichten uit zijn, dan kan je de uitslag al gaan lezen en staat er een Nederlander bovenaan. Voor de F1 spanningtechnisch is het een van de minste jaren." Daar is Coronel het niet mee eens. "Als je kijkt naar wat er allemaal daar achter gebeurt... dát zijn spannende momenten. En als je kijkt naar plek twee, drie, vier, vijf, ik noem ze maar de subtoppers. Als je ziet wat daar gebeurt is het super interessant", zo klinkt het oordeel van de Nederlandse coureur. "Je kijkt niet alleen F1 voor de winnaars." Het podcastduo kan elkaar hier niet in vinden. Dimmers: "Dan zijn er vier of vijf clubs die voor spek en bonen om P2 gaan, nou, poeh poeh..." "Mensen kijken voor de winnaar. Je wil een andere winnaar hebben, maar natuurlijk: van Max en Red Bull is het zó ontzettend knap en uniek. Het is autosportgeschiedenis, alleen het maakt het ook gewoon een beetje saai. Het gemak waarmee Max in Spa van P6 naar voren rijdt. Het enige boeiende was zijn discussies met GP (Gianpiero Lambiase, race engineer van Verstappen, red.). Dat ze nog een beetje strijd hebben..." Beluister de volledige RN365 Formule 1-podcast hieronder!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel