Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen slaat waar nodig met de vuist op tafel bij Red Bull: "Maar zo moet dat ook!"

Max Verstappen is een tweevoudig wereldkampioen en Jos Verstappen denkt dat daar de komende jaren wel eens wat titels bij kunnen komen. De vader van de regerend kampioen ziet een perfecte samenwerking met Red Bull, waarbij Max het niet schuwt om met de vuist op tafel te slaan.

Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Na achttien Formule 1-Grands Prix mag Max Verstappen zich opnieuw wereldkampioen Formule 1 noemen. Blikt hij al voorzichtig vooruit op een mogelijke derde wereldtitel, die hij dan volgend Formule 1-seizoen zou moeten scoren? Vader Jos Verstappen denkt dat het nog even duurt voordat zijn zoon de blik verlegt naar 2023, zo vertelt hij bij Viaplay.

"Max is denk ik nog niet bezig met volgend jaar. Hij wil eerst dit seizoen afmaken. Vergis je niet: het is toch een heel zwaar jaar en volgend jaar zijn er nog meer Grand Prix-weekenden. Ik weet dat Max niet de grootste fan is van 24 races."

"Het is ook zwaar, voor iedereen in de sport. Van de teambazen tot de monteurs. De helft van het jaar zijn ze gewoon weg en ze moeten tussendoor veel reizen. Max is dus zeker nog niet bezig met 2023 en zal na dit seizoen toch even een verdiende pauze nodig hebben."

Mooie Red Bull-jaren

Jos Verstappen denkt dat het de komende jaren spannender wordt tussen de teams, maar vertrouwt er desondanks op dat zijn zoon boven zal komen drijven als beste coureur van allemaal. "Ik denk dat het veel moois betekent voor de volgende jaren, zeker met de nieuwe reglementen die er nu zijn."

"Die blijven relatief hetzelfde, dus ik denk dat het veld dichter op elkaar zal komen. Dan worden de wedstrijden alleen maar mooier en ik denk dat de sterkste coureur boven komt drijven. Als ik naar het afgelopen seizoen kijk, dan denk ik dat Max het hele jaar meedoet."

Samen met zijn team kan Verstappen dan op jacht naar meer succes, succes dat er in de ogen van Jos wel eens kan gaan komen, want de twee partijen vormen een prachtige combinatie. "Als Red Bull blijft gaan hoe ze het nu doen, dan denk ik dat we een mooie vijf jaar tegemoet gaan."

"Het is een team, het heeft met mensen te maken, met de organisatie. Bij Red Bull werkt dat perfect in samenwerking met Max. Maar ook het team zelf, kijk maar toen Schumacher naar Ferrari ging. Hij nam het halve Benetton team mee en toen functioneerde het. Ik hoop dat Ferrari lekker zo blijft doen als ze nu doen", doelt hij al lachend op de vele blunders van dit seizoen.

Maar het gaat niet altijd perfect en als dat zo is, dan laat Verstappen dat zeker merken. Volgens vader Jos is dat ook de manier waarop het moet. "In de kwalificatie in Singapore ging het bijvoorbeeld niet helemaal zoals het moest gaan, maar dan slaat Max echt wel met de vuist op tafel. Zo moet het ook! Hij laat het niet gebeuren, hij accepteert het niet. Max stuurt het en eist dat ook van Red Bull. Hij geeft 100%, maar dat eist hij van iedereen", aldus Verstappen senior.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan Mercedes de genadeklap uitdelen

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de GP van de Verenigde Staten, waar Max Verstappen en Red Bull de genadeklap uit kunnen delen aan Mercedes (en Ferrari). Beluister 'm hieronder.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

1 reactie

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"