Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen sleept grootste Britse autosportprijs in de wacht

Max Verstappen is uitgeroepen tot internationale autocoureur van het jaar in Groot-Brittannië. Hij viel net als enkele F1-collega's in de prijzen.

De grootste autosportprijs in Groot-Brittannië is voor Max Verstappen. Hij werd op het nationale Autosportgala uitgeroepen tot 'International Racing Driver of the Year' vanwege zijn uitstekende Formule 1-seizoen waarin hij 15 van de 22 Grands Prix won. Vorig jaar won hij de prijs ook al. Verstappen is er trots op. "Bedankt voor het stemmen allemaal! Het was een geweldig seizoen, ook al was de start van het jaar lastig. We wisten het echter snel op de rails te krijgen dus ik moet mijn Red Bull-team bedanken." "Het teamwerk was beter dan ooit, dus ik ben er superblij mee. Het was niet mogelijk geweest zonder mijn hard werkende team. Ik ben hen heel dankbaar voor hun bijdrage", aldus Verstappen. Zijn Red Bull RB18 werd overigens uitgeroepen tot raceauto van het jaar.

Andere F1-coureurs in de prijzen

Er werden op zondag nog meer prijzen uitgedeeld en ook andere F1-coureurs gingen met een bokaal naar huis. Zo kreeg Sebastian Vettel de 'lifetime achievement award', ter ere van zijn prachtige carrière die hij nu heeft afgesloten. Het 'moment van het jaar' werd de overwinning van George Russell in Brazilië en Lewis Hamilton werd uitgeroepen tot de beste Britse coureur van 2022. Guanyu Zhou won tot slot de rookie van het jaar prijs (hij was weliswaar de enige F1-rookie, maar er waren ook andere rookies uit andere raceklassen genomineerd).

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'