Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De waslijst aan prijzen die Verstappen in 2022 in de wacht sleepte

Met tientallen bekers en onderscheidingen heeft Max Verstappen afgelopen Formule 1-seizoen een flinke vitrinekast gevuld. Welke prijzen sleepte hij binnen in 2022?

Het Formule 1-seizoen van 2022 was een ongekend recordjaar voor zowel Max Verstappen als Red Bull. Race na race werd gewonnen en beide wereldbekers gingen naar de Nederlander en zijn team. Afgelopen december nam Verstappen voor het tweede jaar op rij de felbegeerde trofee voor de kampioen in ontvangst. En dat was zeker niet het enige zilverwaar wat mee naar huis ging dit jaar. Er zullen een aantal extra vitrines nodig zijn bij Red Bull met alle prijzen van de Nederlandse coureur. Alleen al voor het aantal overwinningen nam hij vijftien trofeeën mee naar huis. Tel daar nog een derde plaats in Monaco en een tweede plaats in Oostenrijk bij op en de teller staat (inclusief wereldbeker) al op achttien stuks. Ook voor het winnen van twee sprintraces (Imola en Oostenrijk) kreeg Verstappen prijzen. Daarnaast wordt op zaterdag ook al een trofee uitgedeeld voor het veroveren van poleposition. Veel gingen er naar Ferrari, maar de Limburger wist toch zeven mini-Pirellibandjes mee naar huis te nemen. De snelste ronde rijden in een race levert óók nog een award op, dit deed Verstappen vijf keer en het leverde hem gelijk de 'beker' van de Fastest Lap Awards 2022 op. Bij het publiek was Verstappen eveneens een van de grote favorieten. De tweevoudig wereldkampioen werd in 22 races 5 maal benoemd tot Driver of the Day (Nederland, België, Hongarije, Miami en in Imola).

Sportman van het jaar en Officier

Naast de Formule 1-circuits kreeg Verstappen ook nog een aantal imposante onderscheidingen. Zo werd hij eerder dit jaar uitgeroepen tot Laureus Sportman van het Jaar 2022 (wel voor zijn prestaties een jaar eerder) en ontving hij ook de Nederlandse Sportman van het Jaar-award. Dit voor de derde keer in zijn carrière. In september dit jaar werd de Nederlander benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau, wat een trede hoger is dan de benoeming als Ridder in diezelfde orde. De allerbelangrijkste prijs, de wereldbeker Formule 1, nam hij bij het FIA-prijzengala in december in ontvangst. Alles bij elkaar opgeteld viel Verstappen ruim veertig keer in de prijzen.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'