Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
IndyCar Series

Verstappen sluit nieuw raceavontuur uit: "Leuk online, maar niet in het echt!"

Max Verstappen is momenteel een van de allergrootste coureurs in de Formule 1, maar voor hoe lang nog? De Nederlander liet de afgelopen weken duidelijk blijken dat hij niet tot in den eeuwigheid in de Formule 1 blijft. Wanneer Verstappen de F1 zou verlaten, hoeven twee raceklasses in ieder geval niet te bellen.

Verstappen race Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De Formule 1 is de snelste raceklasse ter wereld. De afgelopen jaren werden de auto's door de 'ground effect'-regels iets langzamer, maar de snelheden die de coureurs halen zijn nog altijd ongekend hoog. In de nieuwe podcast-serie van Pirelli, Box Box Box, is Max Verstappen te gast. Hij duidt hoe snel de Formule 1 nu echt is.

"Waarschijnlijk als je de muur raakt!" aldus Verstappen op de vraag wanneer je de echte snelheid van een Formule 1-auto ervaart. "Dan voel je echt dat het heel snel gaat. Want zelfs in Monaco, vooral in de kwalificatie gaat het heel hard. Je realiseert je dat het hard gaat, maar pas als je iets raakt, realiseer je je, 'oh, we gaan écht héél snel. Natuurlijk op een stratencircuit, waar de muren dichtbij komen, voelt 'die snelheid bizar. Maar ook als we naar bijvoorbeeld Mexico gaan, waar je 360 haalt. Dan voel je echt hoe snel het gaat."

Verstappen noemt twee stratencircuit, maar toch gaat zijn voorkeur nog altijd uit naar de traditionele circuits. Op de vraag welk circuit hij graag op de F1-kalender zou willen zien, is hij duidelijk: "Mugello. Snelle bochten. Gewoon vloeiende circuits. Niet te veel lage snelheid, dus stoppen en weer gaan, maar gewoon snelle, vloeiende bochten." Maar hoe zou Verstappen aankijken tegen een oval? "Op de F1-kalender? Nee. Nee dat is niets voor mij. Ik rij dat wel eens online voor de lol, maar niet in het echte leven."

Verstappen heeft wel eens op ovals gereden, maar is nog altijd geen fan: "IndyCar, NASCAR, dat heb ik online wel eens gedaan. Ik vind het leuk om er naar te kijken, maar niet om zelf te doen."

Ook interessant:

Verstappen brengt Mercedes iets wat het jaren heeft gemist

Toto Wolff claimde vorige week dat Mercedes de jacht op Max Verstappen heeft gestaakt. Hoe serieus moeten we die woorden nemen? Of is het vooral om iets van rust terug te brengen binnen het team en de coureurs vertrouwen te schenken? Beluister de podcast of bekijk 'm op YouTube.

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko hangt Red Bull-toekomst op aan Verstappen na dreigende schorsing