Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen sluit poleposition in GP Mexico uit, acht kans op zege aanwezig

Vorig jaar won Max Verstappen de Grand Prix van Mexico op het Autódromo Hermanos Rodríguez en ook dit jaar behoort de 21-jarige Nederlander tot een van de favorieten. Het gebrek aan motorvermogen wordt gecompenseerd door de ijle lucht in Mexico en zodoende zou Red Bull weleens goed voor de dag kunnen komen.

Al maanden wordt er door Red Bull-teamleden gesproken over het laatste weekend van oktober: in Mexico moet het (wederom) gaan gebeuren. Nieuwe motoren werden geïnstalleerd op plaatsen waar Red Bull minder sterk kon presteren, puur om voor Mexico maar veilig te zijn.

Daags voor het Mexicaanse Grand Prix-weekend in alle hevigheid losbarst is Verstappen, die net een ijzersterke GP van de Verenigde Staten achter de rug heeft, nog altijd overtuigd van de kansen van Red Bull. "Dit is inderdaad absoluut dé beste kans van de laatste drie Grands Prix", spreekt de Nederlander tijdens de persconferentie op donderdagochtend (lokale tijd). "We proberen onze wagen op de best denkbare manier af te stellen en dan hopen we mee te kunnen strijden om de zege." In 2017 won Verstappen de Mexicaanse GP, voor de poleposition kwam hij nét tekort. Dit jaar is een plaats op de voorste startrij wishful thinking , zo meent de Nederlander. "In de kwalificatie hebben we denk ik geen kans, dan zal het gaan tussen Ferrari en Mercedes." De Grand Prix van Mexico voor de derde keer op de kalender in de 21ste eeuw, in 2015 keerde het circus terug in Latijns-Amerika. De voorgaande drie edities leverden drie verschillende winnaars op, naast Verstappen zegevierden Nico Rosberg (2015) en Lewis Hamilton (2016) op het baantje in Mexico-Stad.

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin