Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Verstappen sluit succesvolle testdag af met groot aantal ronden

Max Verstappen kende een probleemloze testdag in Barcelona. Hij reed een groot aantal ronden, net als enkele van zijn concurrenten dat deden.

Verstappen Barcelona Test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Voor Max Verstappen was er geen vuiltje aan de lucht tijdens de eerste testdag op het Circuit de Barcelona-Catalunya. De Nederlander dook om 08:00 uur meteen naar buiten en kon de hele dag probleemloos zijn ronden rijden. In de ochtend reed hij er 80. In de middag wat minder, maar alsnog een mooi aantal van 67. In totaal reed hij dus 147 ronden.

Daarmee was hij de coureur met de meeste meters. Hij was echter ook een van de weinigen die de hele dag reed en niet halverwege werd afgelost. Toch wisten Ferrari meer ronden te rijden in totaal: 153. Mercedes bleef ietsjes achter: 127. Die teams reden elk met twee coureurs verdeeld over de twee sessies.

Red Bull-design valt op

In de ochtend waren vrijwel alle ogen gericht op de Red Bull RB18, die eigenlijk nog niet in het openbaar was verschenen. Adrian Newey had flink uitgepakt en in de paddock deden vooral de sidepods van Red Bull de wenkbrauwen fronsen.

Deze zagen er namelijk aanzienlijk anders uit dan die van de concurrentie. Door de dag heen zagen we dat Red Bull het een en ander afwisselde. Zo zagen we in de middag plots een andere koelingsoplossing op de RB18 van Verstappen, die meer 'sleuven' had à la Ferrari en Alfa Romeo.

			© RN365/Michael Potts
	© RN365/Michael Potts

Mercedes en Ferrari probleemloos

Naast Red Bull deed Ferrari het dus ook prima tijdens de eerste dag. Beide teams leken geen problemen te kennen en reden net als Verstappen gewoon hun ronden. Gestaag liep ook bij hen het rondeaantal op. Red Bull en Ferrari slaan wat dat betreft een klein gaatje.

Bij Ferrari- en Mercedes-coureurs zijn ook in de bovenste regionen te vinden van het scorebord. Lando Norris was de snelste van de dag, nadat hij op een setje zachte C4-banden als enige ruim onder de 1.20 dook. Qua hoeveelheid ronden bleef hij echter ruim achter op Verstappen. Achter Lando staan zijn Mercedes- en Ferrari-concurrenten, die hun snelste tijden op de medium C3-band noteerde.

Verstappen reed zijn snelste ronde ook op de C3-band. Een voorzichtige 1.22,2 was goed genoeg voor de achtste tussentijd op een dag waar in totaal 16 coureurs een tijd neerzetten. Tijden zeggen echter vrij weinig, zo weten we van vorige testdagen. Het gaat vooral om de meters.

Problemen Alfa Romeo en Haas

Daar waar bijna alle teams minstens 100 ronden wisten te rijden, zo wist men bij Haas en Alfa Romeo nog niet eens vijftig ronden af te leggen. Beide teams hadden problemen met hun vloer, waardoor ze veel tijd verloren. Gelukkig voor hen zijn er nog twee testdagen deze week.

Verder waren er weinig tot geen noemenswaardige pechmomenten voor de teams. Verrassenderwijs zagen we de hele dag geen enkele rode vlag. Beide sessies van vier uur konden in hun totaliteit worden gebruikt.

Ook interessant:

Zo volg je alles van de Formule 1-testdagen in Barcelona!

De testdagen staan op het punt van beginnen! In de onderstaande video leggen we je uit hoe je alles volgt over de F1-testdagen in Barcelona!

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Teambazen willen (nog) niets van gewaagde uitspraak Verstappen weten