Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen snapt niets van de nieuwe F1-regels na aandringen van Mercedes

Max Verstappen snapt niet waarom er nieuwe regels zijn ingevoerd voor 2023. De Nederlander ziet het nut er niet van in en vindt het 'over de top'.

Verstappen Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na maanden van discussie werd vorige week bekend dat er enkele nieuwe regels zullen komen in de Formule 1. Dit weekend, in België, gaan er een paar in, waarna er in 2023 nog meer aan het regelboek worden toegevoegd.

Tijdens het GP-weekend op Spa-Francorchamps moeten de teams ervoor zorgen dat hun vloerplank niet meer (te) flexibel is, want volgens onder meer Mercedes zouden Red Bull en Ferrari niet in de geest van de regels hebben gehandeld en vals hebben gespeeld.

Als Max Verstappen in gesprek met onder meer RacingNews365 wordt gevraagd naar de regelverduidelijkingen die dit weekend in werking zullen treden, haalt hij zijn schouders op. "Ik denk niet dat de nieuwe regels die tijdens de Grand Prix van België ingaan Red Bull per se zullen raken."

2023

Of dat in 2023 ook nog steeds het geval zal zijn, dat weet Verstappen niet. Volgens hem is het nu nog niet in te schatten wie er volgend seizoen de dupe gaan zijn van de nieuwe reglementen, die door onder meer Mercedes werden toegejuicht.

Bovendien snapt Max weinig van het nut van de regels, die bedoeld zijn om porpoising tegen te gaan, want bijna iedereen is van de problemen al zo goed als af. "Het wordt interessant om te zien. Op dit moment is het niet duidelijk
hoeveel de nieuwe regels de verschillende teams zullen raken."

"Het is een beetje over de top, deze regelveranderingen. We zagen de laatste races dat de teams het porpoising zo goed als onder controle hadden. Zelfs de teams die om de regelveranderingen hadden gevraagd hadden het gestuiter al veel beter onder controle", zucht hij.

Ook over de timing is Verstappen niet te spreken. "Het is ook laat in het seizoen, dus ik weet niet hoe veel invloed het gaat hebben op de plannen en de ideeën die er al lagen voor 2022", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Een uitgerust Ferrari is gevaarlijk voor Verstappen en Red Bull

Het Formule 1-seizoen 2022 gaat verder met de GP van België. Max Verstappen en Red Bull zijn de gejaagden, Ferrari (en Mercedes?) de jagers. Wat mogen we nog verwachten van deze teams?

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2022 RN365 Nieuwsdossier

21 reacties

Viaplay
x
Live Perez behoudt overwinning in Singapore ondanks tijdstraf