Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen snapt niets van gebakkelei met Hamilton: "Maar ik moet oppassen wat ik zeg"

Max Verstappen begrijpt nog altijd niet waarom hij keer op keer in aanraking komt of zelfs crasht met Lewis Hamilton. Ook in 2022 kwamen de twee elkaar tegen en direct ging het weer mis.

XPB 1184487 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na meerdere aanvaringen in het Formule 1-seizoen van 2021 was het ook een jaar later weer raak tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. De twee kwamen elkaar tijdens de Grand Prix van Brazilië en ook hier kon schade niet voorkomen worden. Verstappen probeerde zijn rivaal in te halen, maar ruimte was er niet. De Nederlander werd aangewezen als de schuldige.

Terugblikkend op wederom een crash is Verstappen op zoek naar antwoorden. Waarom gebeurt het bij Hamilton wel en bij anderen niet? "Ik moet voorzichtig zijn met wat ik nu hier, maar bij iedereen ging het er hard en agressief aan toe dit jaar, zonder incidenten. Op een of andere manier is dat bij Lewis anders en ik begrijp het eerlijk gezegd niet", laat hij optekenen bij Autosport.

"Niet dat we heel veel duels hebben gehad dit jaar, maar in Brazilië ging het wel mis. Het was mijn intentie niet. Ik kreeg er wel de schuld van en dat vind ik niet eerlijk. Ik begrijp het niet... misschien heeft het met de verschillende generaties te maken. Dat we elkaar beter snappen en we wat aardiger zijn tegenover elkaar. Ik snap het niet."

Verstappen merkt geen verschil

De Red Bull-coureur vindt, kijkend naar het racen, niet dat hij Hamilton anders behandelt dan anderen. Hij wijst naar de sprintrace op Interlagos, waar hij naar eigen zeggen een ongelooflijk gevecht had met George Russell. "We gooiden de deur dicht, verdedigden, probeerden elkaar eruit te remmen. Het was heel leuk en ik probeerde hetzelfde te doen in de race. Helaas pakte dat niet goed uit."

Verstappen moet hij, zo legt hij uit, oppassen met wat hij op welke manier zegt over Hamilton. "In Engeland kan het al snel gezien worden als kritiek en dan krijg ik dat weer te horen." Hij benadrukt juist dat er veel respect is voor de zevenvoudig wereldkampioen. "Ik respecteer hem en wat hij heeft gedaan in de sport, maar ik begrijp soms niet waarom we niet kunnen racen zoals het bij anderen wel gaat."

"Natuurlijk heeft iedereen een andere aanpak. Zo is Charles (Leclerc) ook anders dan George, Carlos (Sainz), Checo (Perez) of wie dan ook. Ik moet wel iets voorzichtiger zijn, want het wordt vaak direct gezien als kritiek. Mensen haten je dan gelijk, maar het is helemaal niet mijn intentie."

Ook interessant:

Red Bull is niet alleen een heel succesvol Formule 1-team, het is ook een geoliede PR-machine. Keer op keer weet het team van Max Verstappen en Sergio Perez vriend en vijand te verbazen met de vetste stunts met Formule 1-auto's. Hieronder de vijf vetste stunts!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen