Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen sneert naar Hamilton: 'In zijn auto was ik al lang kampioen'

Volgens Max Verstappen was de Formule 1-titel allang in handen van de Nederlander als hij de bolide van Lewis Hamilton tot zijn beschikking had. De Nederlander ziet bovendien een 'minder agressieve' coureur in zijn titelrivaal.

De mening van Max Verstappen over Mercedes-coureur Lewis Hamilton is gedurende het seizoen aardig veranderd. Na een aantal controversiële gebeurtenissen heeft de titelkandidaat geen lovende woorden meer over voor de concurrenten. Onder andere het incident in Silverstone heeft hier invloed op gehad. "Het beeld dat ik heb van bepaalde personen is wel veranderd", zegt hij tegenover De Telegraaf . "En nee, niet in positieve zin. Zelf maakt me dat niet uit, het is niet dat ik er van baal. Ik heb wel gezien dat als de druk erop komt, bepaalde mensen een ander gezicht laten zien. De ware aard komt dan naar boven." Het is zeker niet de eerste keer dat Verstappen op deze manier over onder andere het Mercedes-kamp praat. Naar eigen zeggen heeft Verstappen een compleet verschillende rijstijl dan Hamilton. De regerend wereldkampioen is volgens de Nederlander wat voorzichtiger. "Hij is een andere coureur dan ik, minder agressief. Hij weet niet hoe hij moet racen zoals ik doe."

Verstappen vindt zichzelf de beste

Op gelijke voet beginnen Verstappen en Hamilton aan de laatste race van het seizoen, de Grand Prix van Abu Dhabi. Gevraagd of de Nederlander alsnog de betere coureur is, kan hij niet anders dan 'ja' zeggen. "Ik vind wel dat je er zo in moet staan, als je Formule 1-coureur bent." "Maar ik hoef dat niet te horen van iemand anders. Ik vind het veel belangrijker wat ik zelf denk en wat de mensen vinden die dicht bij mij staan." Met een gelijkwaardige bolide was de race in Abu Dhabi geen titelbepaler geworden, zo vindt Verstappen. "Als ik in zijn (Hamilton, red.) auto had gezeten, dan was het seizoen allang beslist geweest."

Viaplay
x
Record Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af