Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen sneert naar Hamilton: 'In zijn auto was ik al lang kampioen'

Volgens Max Verstappen was de Formule 1-titel allang in handen van de Nederlander als hij de bolide van Lewis Hamilton tot zijn beschikking had. De Nederlander ziet bovendien een 'minder agressieve' coureur in zijn titelrivaal.

Verstappen Hamilton Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

De mening van Max Verstappen over Mercedes-coureur Lewis Hamilton is gedurende het seizoen aardig veranderd. Na een aantal controversiële gebeurtenissen heeft de titelkandidaat geen lovende woorden meer over voor de concurrenten. Onder andere het incident in Silverstone heeft hier invloed op gehad. "Het beeld dat ik heb van bepaalde personen is wel veranderd", zegt hij tegenover De Telegraaf.

"En nee, niet in positieve zin. Zelf maakt me dat niet uit, het is niet dat ik er van baal. Ik heb wel gezien dat als de druk erop komt, bepaalde mensen een ander gezicht laten zien. De ware aard komt dan naar boven." Het is zeker niet de eerste keer dat Verstappen op deze manier over onder andere het Mercedes-kamp praat.

Naar eigen zeggen heeft Verstappen een compleet verschillende rijstijl dan Hamilton. De regerend wereldkampioen is volgens de Nederlander wat voorzichtiger. "Hij is een andere coureur dan ik, minder agressief. Hij weet niet hoe hij moet racen zoals ik doe."

Verstappen vindt zichzelf de beste

Op gelijke voet beginnen Verstappen en Hamilton aan de laatste race van het seizoen, de Grand Prix van Abu Dhabi. Gevraagd of de Nederlander alsnog de betere coureur is, kan hij niet anders dan 'ja' zeggen. "Ik vind wel dat je er zo in moet staan, als je Formule 1-coureur bent."

"Maar ik hoef dat niet te horen van iemand anders. Ik vind het veel belangrijker wat ik zelf denk en wat de mensen vinden die dicht bij mij staan." Met een gelijkwaardige bolide was de race in Abu Dhabi geen titelbepaler geworden, zo vindt Verstappen. "Als ik in zijn (Hamilton, red.) auto had gezeten, dan was het seizoen allang beslist geweest."

Voorspel en win

Wie wint de GP van Abu Dhabi 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021 RN365 Nieuwsdossier

44 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"