Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen snoert critici de mond na radiotirades: "Luister dan lekker niet!"

Max Verstappen kreeg na de Grand Prix van Hongarije veel kritiek voor zijn radiotirades. De Nederlander slaat terug en legt uit waarom hij zo acteert.

Verstappen Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

In Hongarije liepen de emoties van Max Verstappen hoog op. De Nederlander was niet tevreden over zijn RB20 en de strategie en liet dat duidelijk blijken tijdens de race. De tirades kwamen Verstappen op veel kritiek te staan, maar de hoofdrolspeler kan daar niets mee.

"Als mensen niet van mijn taalgebruik houden, luister dan lekker niet en zet het geluid uit!", stelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Ik ben heel erg gedreven en heb dat al eerder bewezen. Ik wil zaken optimaliseren. Natuurlijk kan je zeggen dat ik niet zo aanwezig moet zijn op de radio, maar dat is hun mening. Mijn mening is dat ik het meteen moet zeggen, zodat de tweede pitstop ook beter gaat. We zijn erg open en kritisch op elkaar als team. Dat werkt goed, dus ik verwacht niet dat het gaat veranderen."

Sterker nog, Verstappen vindt het ontzettend van belang. "Dit is onze aanpak en ik denk dat het belangrijk is om kritisch te zijn. In de huidige wereld lijkt het wel alsof heel wat mensen kritiek niet meer kunnen verdragen zoals het vroeger was. Ik wil zo niet eindigen."

Strategie

Maar waarom was Verstappen nou zo pissig? "Het was vrij duidelijk dat we een verkeerde strategie hadden. Ik ben net zo gedreven als de rest van het team en we willen proberen perfect te zijn. Het is heel moeilijk om dat iedere race voor elkaar te krijgen, maar we kwamen vorig jaar erg dichtbij. Als het niet gaat zoals het zou moeten gaan, is het heel normaal dat je je frustraties deelt. Dat heb ik gedaan. Je deelt je frustraties als je vol met adrenaline zit en ook in de meeting na afloop is het duidelijk. Je spreekt over de zaken die niet optimaal waren, leert ervan en gaat weer verder."

Verstappen heeft alleen nog niet met engineer Gianpiero Lambiase gepraat. "Nog niet, hij arriveert vandaag. We gaan het er, zoals altijd, over hebben. Dat is normaal en jullie horen niet alles. We deelden onze visie na de race en gingen daarna naar huis. Dat is het, zij hebben beslist. Daar kan je niets aan doen, of het nu goed of fout was."

Tot slot wil Verstappen nog iets kwijt over het feit dat de radio's op televisie worden uitgezonden. "In andere sporten zeggen mensen wat, maar hebben ze geen microfoon. Je kan er iets van vinden dat het uitgezonden wordt. Mij boeit het niet, want ik zeg wat ik denk. Wij praten veel met de pitmuur, terwijl je in andere sporten misschien scheldt als een teamgenoot de bal niet speelt. Het is hoe onze sport in elkaar zit, denk ik."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'