Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen soleert naar zege in Japan: "Dat was het enige kritieke moment"

Max Verstappen kreeg op geen enkele manier weerstand tijdens de Formule 1 Grand Prix van Japan. Over de boordradio sprak hij tevreden over een 'eenzame race'. Hoe blikt hij verder terug op 53 rondjes Suzuka?

Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen leidde de Formule 1 Grand Prix van Japan van start tot finish, die twee momenten waarop hij door een pitstop kortstondig terugviel buiten beschouwing gelaten. En dat maakt dat de Red Bull-coureur terugblikt op een weinig enerverende race, precies hoe hij zijn races graag ziet.

"Dat was nice", zo begint hij ten overstaan van gelegenheidsinterviewer Mark Webber. "Het enige kritieke momentje was de start, daar moet je toch maar iedereen voor zien te blijven."

"Daarna werd de auto alleen maar beter, terwijl de wolken steeds verder richting het circuit trokken. Maar alles ging goed, tot en met de pitstopstrategie aan toe. Het kon niet beter."

De overwinning smaakt des te zoeter na de uitvalbeurt in Melbourne twee weken geleden: "Dat was een kleine hick-up, dus ik ben blij nu weer bovenaan te staan, zeker voor het geweldige thuispubliek (van Honda, red.) en natuurlijk is het ook voor Honda zelf fantastisch om hier te winnen."

Tot slot wordt er nog even kort vooruitgeblikt op de volgende ronde van het WK, de GP van China. Wat verwacht hij daarvan? Men is er immers al een tijdje niet geweest én het betreft een sprintweekend. "Dat zal met slechts één vrije training hectisch worden, maar daardoor ook juist interessant."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"