Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Verstappen spreekt oranjemenigte toe kort voor start GP Nederland

Tijdens de drivers parade nam Max Verstappen uitgebreid de tijd om de Nederlandse F1-fans toe te spreken.

XPB 1231708 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Zoals altijd voor een F1-race gingen de coureurs achterop een vrachtwagen of in oldtimers het circuit rond. Dit om nog even wat laatste uitspraken te doen voor de race én om uitgebreid naar het publiek te zwaaien.

Maar voor Max Verstappen is er in Zandvoort natuurlijk een speciaal momentje geregeld. In het 'stadiongedeelte', na de Hans Ernst-chicane, sprak hij de menige toe.

Kort blikt hij even terug op zijn pole van zaterdag. "Als je publiek hebt zoals hier, is het een ongelooflijk gevoel. Het was een belangrijke dag, want we hebben een goede startpositie weten te veroveren voor zondag."

De race

Natuurlijk wordt er ook vooruitgeblikt op de race. Verstappen is benieuwd naar het weer. "Nu moeten we zien wat het weer gaat doen. Er hangt wat regen in de lucht, dus dat kan het interessant maken. De laatste tijd komt dat veel voor."

Ongelukken schuilen in een klein hoekje, benadrukt Max. "Als het nat is, is het hier waar we staan (de Hans Ernst-chicane, red.) vaak ook erg glad. Je maakt makkelijk fouten, want het is een old school circuit waar je snel van de baan kan raken. Dat wil je natuurlijk niet, we willen een goede race, maar we zullen zien wat er gebeurt", aldus Verstappen.

Negen zeges op een rij?

Verstappen kan zijn derde achtereenvolgende overwinning pakken in Zandvoort, maar ook zijn negende zege op rij dit jaar. Daarmee zou hij Sebastian Vettel, die het record voor meeste F1-zeges op rij in handen heeft, evenaren.

Daar maalt Verstappen weinig om. Wel wil hij gewoon weer winnen. "Ik ben hier niet voor de records, maar ik ben hier voor een goede race. Ik wil winnen voor mijn thuispubliek en daar gaan we alles aan doen. Om hier alle fans te zien is heel mooi. Je weet niet wat er gebeurt bij de start, dus we gaan het zien."

Hij eindigt met een dankwoord in het Nederlands, gericht aan de oranjemenigte. "Super om jullie hier weer allemaal te zien en dat jullie er weer helemaal klaar voor zijn. Het is ongelooflijk, de steun die ik hier krijg. Dankjewel!", glundert hij.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten