Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen spreekt van 'gestoord' jaar en stipt laatste doel aan: "Dat zou nog mooi zijn"

21 races verreden, nog eentje te gaan. Na de Grand Prix van Abu Dhabi is het vakantie voor Max Verstappen, maar de Nederlander hoopt zijn dominante momentum nog even voort te zetten.

Verstappen Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Achttien zeges en de wereldtitels bij de coureurs en constructeurs. Het seizoen van Max Verstappen en Red Bull is meer dan geslaagd, al betekent dat niet dat de Grand Prix van Abu Dhabi een 'moetje' is. De Nederlander kan bij nieuw succes op een totaal van 54 overwinningen uitkomen, waarmee hij Sebastian Vettel passeert in de stand van meeste zeges.

Verstappen staat tegenover de media, waaronder RacingNews365, stil bij dat bijzondere getal en de reeks die Red Bull heeft neergezet. "Natuurlijk hoop je dat de reeks niet gaat eindigen, maar dat gaat ooit wel gebeuren", vertelt Verstappen. "Het zou gestoord zijn als ik Sebastian zou inhalen in de ranglijst aller tijden, al hebben we sowieso een gestoord jaar gedraaid. Ik zou het nog mooi vinden, maar ik ben ook gefocust op wat voor me ligt. Ik kijk al naar volgend jaar. Hopelijk kunnen we dan dit momentum vasthouden."

De 26-jarige Red Bull-coureur wijst de hoogtepunten van het seizoen aan. "De comeback van Miami is zeker een hoogtepunt, net als mijn overwinning in Zandvoort. Verder vind ik ook de race op Suzuka een hoogtepunt, want op dat moment hadden we net een slecht weekend in Singapore meegemaakt."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'