Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen staakte zijn jacht op Perez: "We namen genoegen met P2"

Max Verstappen begon de GP van Saoedi-Arabië op P15, maar eindigde op P2. Alleen teamgenoot Sergio Perez bleek te sterk te zijn.

Max Verstappen had een lastige taak aan het begin van de GP van Saoedi-Arabië. Op het listige stratencircuit moest hij namelijk van P15 starten, maar na een klein beetje hulp van de safety car reed hij de laatste twintig ronden achter Sergio Perez. De Mexicaan was echter net te snel, maar achteraf is Verstappen tevreden. "Het was niet makkelijk om terrein goed te maken! In de eerste sector was het aan het begin van de race lastig om te volgen, want daardoor begon je veel te glijden." "Een voor een haalde ik ze in en kwam ik in mijn ritme. Ik ben heel blij dat ik nu op het podium sta", aldus de Red Bull-coureur.

Probleempjes

In de slotfase van de race hoorden we Verstappen op de radio klagen over een raar gevoel in de auto en uiteindelijk besloten hij en zijn team om de jacht op Perez te staken. "Tot aan de finish had ik last van problemen, maar ik reed op P2 en ik had een groot gat achter me. Toen besloten we op een gegeven moment om genoegen te nemen met de tweede plaats." In de slotronde reed de tweevoudig F1-kampioen nog wel de snelste ronde. En dus houdt hij de leiding in het WK-klassement vast , tot zijn vreugde. "Ik probeerde aan het einde nog die snelste ronde te pakken. Gelukkig lukte dat!", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi