Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen staat versteld door zeldzame race: "Dit maak je niet vaak mee"

Met een voorsprong van ruim een halve minuut was het Max Verstappen die de GP van Hongarije won. Het gemak waarmee het ging verbaasde de Nederlander zelf ook.

Daar waar hij op zaterdag nog zeer ontevreden was, zo blij was Max Verstappen na afloop van de Grand Prix van Hongarije op zondag. Hij vertrok voor het eerst in zes Grands Prix tijd niet vanaf poleposition, maar na een bocht had hij de leiding al te pakken en vervolgens verdween hij aan de horizon.

Nagenoeg letterlijk, want na zeventig ronden racen op het 4,381 kilometer lange circuit had hij maar liefst een voorsprong van 33 seconden weten op te bouwen op nummer twee Lando Norris. Alhoewel het zijn negende zege van het jaar was, was er volgens Verstappen nog geen zondag die zo perfect aanvoelde.

"Dit was zo ongeveer de perfecte zondag. Het begon al bij de start, toen we goed weg kwamen van de lijn, voor de verandering. Daarna konden we prima op onze banden letten en elke stint onze voorsprong uitbreiden. De auto was echt geweldig om in te rijden deze race, dus de balans die ik op zaterdag had werkte op zondag heel goed", lacht hij.

Goede start

Het had een minder dominante zondag kunnen worden als de Red Bull-coureur voor bocht één nog niet voorbij aan Hamilton was geraakt, maar zodra de rode lichten doofden, schoot Verstappen uit de startblokken.

"De start was erg goed en daar ben ik blij mee, want we hebben er hard aan gewerkt om de goede 'bite' te vinden. Zodra ik de koppeling losliet, voelde het meteen alsof ik goed weg kwam en niet zoals bijvoorbeeld in Silverstone last had van wheelspin."

"De run op weg naar de eerste bocht was goed en toen wist ik dat ik de binnenkant zou hebben bij het ingaan van bocht één. We remden allebei best laat, maar ik deed wat ik moest doen, ook in bocht twee en vanaf dat moment kon ik de pace langzaam opvoeren", zo blikt Max terug.

Zeldzaam

Al met al een dominante zondag voor Verstappen, dominanter dan ooit te voren dit seizoen. Verstappen kan slechts één race bedenken waarbij hij eveneens zo snel was. "Dagen als deze zijn zeldzaam. Zo goed was het", geniet de regerend kampioen.

"Vorig jaar in Spa was het een vergelijkbare zondag, maar toen moest ik natuurlijk ver achteraan starten. Dus ja, heel zeldzaam dit. Normaal gaat het niet zo makkelijk of vanzelf", zo sluit hij het weekend met een brede glimlach af.

Formule 1 GP Hongarije 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Adviseur Marko deelt grootste Newey-vrees na vertrek bij Red Bull