Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen stak Masi een hart onder de riem: "Hij waardeerde dat"

Michael Masi waardeerde de berichten die hij van Max Verstappen heeft gekregen, nadat hij uit de laan werd gestuurd als wedstrijdleider door de FIA.

Na de Grand Prix van Abu Dhabi werd Michael Masi door de FIA geslachtofferd. Dat na zijn controversiële beslissingen in de slotfase van de kampioensrace van Max Verstappen.

De Nederlander liet vorige week weten het oneerlijk te vinden dat Masi de laan uit was gestuurd. Volgens de wereldkampioen werd de inmiddels ex-wedstrijdleider 'onder de bus' gegooid. Volgens Verstappen had Masi meer mensen nodig om hem heen, maar kreeg hij nooit een fatsoenlijke kans.

Verstappen stuurde Masi een bericht

De Red Bull-coureur stuurde Masi na het ontslag een berichtje, die volgens Verstappen goed werd ontvangen. "Hij waardeerde mijn bericht en hij heeft er nog wel wat meer gehad. Het was allemaal nog steeds erg vers voor hem", zo vertelt de Nederlander aan The Daily Mail.

"Natuurlijk heb ik ook mijn momenten gehad met de stewards, maar uiteindelijk moet je respect hebben voor elkaar. Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn. Het doel is om het racen beter te maken, spannender, maar ook eerlijk."

			© RN365/Michael Potts
	© RN365/Michael Potts

Verstappen niet meer wanhopig

Nu de wereldtitel binnen is, gaat Verstappen vol goede moed zijn achtste Formule 1-seizoen in. Winnen wil hij nog steeds, maar wanhopig zal hij niet meer zijn, erkent de kampioen.

"Ik zal altijd willen blijven winnen, maar die wanhopige 'must win'-instelling is nu verdwenen. Het betekent echter niet dat ik minder gemotiveerd ben. De motivatie is nog steeds aanwezig. Misschien nog wel meer, om het opnieuw te flikken."

"Het voelt goed, het is relaxed. Ik heb veel minder haast. Ik zat vorig jaar al in mijn zevende seizoen en ik had nog nooit echt een gooi kunnen doen naar de wereldtitel."

"Het was mijn eerste kans en wilde het natuurlijk heel graag flikken! Het winnen van een wereldtitel kan namelijk niet vaak gebeuren. Misschien gebeurt het wel nooit meer, wie weet!", zo eindigt hij filosofisch.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull speelden verstoppertje

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de testdagen in Barcelona.

14 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022