Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen start als achttiende in de Grand Prix van Rusland

Het lag in de lijn der verwachting, maar is vrijdagochtend eindelijk bevestigd: Daniel Ricciardo en Max Verstappen hebben nieuwe motoronderdelen laten monteren en hebben zodoende officieel een gridstraf gekregen voor de Grand Prix van Rusland.

De Red Bull-coureurs zijn zeker niet de enige rijders die een straf oplopen voor het treffen op het Sochi Autodrom, waar zondag de zestiende Grand Prix van 2018 wordt gereden.

Pierre Gasly en Brendon Hartley maken in Rusland gebruik van de nieuwe Honda-motor, waardoor de Fransman en de Nieuw-Zeelander eveneens achteruit gaan op de startopstelling. Ook Fernando Alonso zal startplaatsen verliezen: de Spanjaard heeft een compleet nieuwe Renault-krachtbron laten installeren. Aangezien het tegenwoordig uitmaakt in welke volgorde de pits wordt verlaten, als er gridstraffen van meer dan vijftien plaatsen worden uitgedeeld, was het vrijdagochtend duwen en trekken voor aanvang van de eerste vrije training. Elk van de bestrafte rijders heeft namelijk een gridstraf van vijftien plekken of meer. Lando Norris, die Alonso's wagen bestuurde, stond vooraan in de rij. Ricciardo, Verstappen, Gasly en Hartley schoven in die volgorde aan en zullen dus op de plaatsen zeventien tot en met twintig starten.

Viaplay
x
Hulkenberg Op weg naar nieuw F1-team