Verstappen start als achttiende in de Grand Prix van Rusland

28 sep. 2018 10:22 René Oudman 4 reacties
Het lag in de lijn der verwachting, maar is vrijdagochtend eindelijk bevestigd: Daniel Ricciardo en Max Verstappen hebben nieuwe motoronderdelen laten monteren en hebben zodoende officieel een gridstraf gekregen voor de Grand Prix van Rusland.

De Red Bull-coureurs zijn zeker niet de enige rijders die een straf oplopen voor het treffen op het Sochi Autodrom, waar zondag de zestiende Grand Prix van 2018 wordt gereden.

Pierre Gasly en Brendon Hartley maken in Rusland gebruik van de nieuwe Honda-motor, waardoor de Fransman en de Nieuw-Zeelander eveneens achteruit gaan op de startopstelling. Ook Fernando Alonso zal startplaatsen verliezen: de Spanjaard heeft een compleet nieuwe Renault-krachtbron laten installeren.

Aangezien het tegenwoordig uitmaakt in welke volgorde de pits wordt verlaten, als er gridstraffen van meer dan vijftien plaatsen worden uitgedeeld, was het vrijdagochtend duwen en trekken voor aanvang van de eerste vrije training. Elk van de bestrafte rijders heeft namelijk een gridstraf van vijftien plekken of meer.

Lando Norris, die Alonso's wagen bestuurde, stond vooraan in de rij. Ricciardo, Verstappen, Gasly en Hartley schoven in die volgorde aan en zullen dus op de plaatsen zeventien tot en met twintig starten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen