Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen steekt hand in eigen boezem na mislukte setup

Max Verstappen kende een teleurstellende race in Bakoe en moest het uiteindelijk doen met P5. Voor de kwalificatie koos hij, samen met zijn team, voor een setup die de verkeerde bleek te zijn. Verstappen steekt nu ook zijn hand in eigen boezem.

Verstappen Race Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De kwalificatie in Bakoe verliep al niet al te soepel voor Max Verstappen en daar kwam een moeizame race bovenop. Op de zaterdag werd al duidelijk dat de gekozen setup 'te extreem' was en daar ondervond Verstappen tijdens de race ook de gevolgen van.

"Ik denk dat we de prijs hebben betaald voor de verandering die we tijdens de kwalificatie hebben doorgevoerd. Het was daardoor gewoon heel moeilijk om te rijden. De auto sprong veel in het rond. De wielen kwamen los van de grond in de lage snelheidsbochten, waardoor we geen contact hadden met het asfalt. Het was erg moeilijk", zo legt Verstappen uit tegenover onder meer RacingNews365.

En was dat dan de beslissing van Verstappen zelf? "Het was een keuze vanuit onze kant. Ik bedoel, je wint en verliest als een team. We dachten dat het de goede richting zou zijn, maar aan het einde van het dat niet", zo is de simpele verklaring van de Nederlander.

Toch ziet Verstappen nog positieve punten na de race in Bakoe. "Ik denk dat we veel hebben geleerd. De auto voelde beter aan dan die voorheen was. Maar met de setup gingen we misschien de verkeerde kant op en we zullen proberen om dat beter te doen." Was het dan een verrassing voor Verstappen dat de auto eerder in het weekend wél goed ging? "Het is geen verrassing. Alleen nadat we het geprobeerd hadden om het nog beter te maken, hebben we het helaas nog slechter gemaakt."

Tot slot heeft Verstappen nog het volgende te zeggen. "Ik had de connectie met de auto, maar door de veranderingen die we hebben doorgevoerd, zijn we die helaas weer kwijtgeraakt."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"