Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen steekt lofzang op over Ricciardo: "Die tijden vergeet je nooit meer"

Het seizoen begint langzaamaan tot een einde te komen, maar dat betekent ook dat we afscheid gaan nemen van bepaalde coureurs. Voor Daniel Ricciardo lijkt hetzelfde te gelden, al kan de Australiër rekenen op mooie woorden van oud-teamgenoot Max Verstappen.

Verstappen Ricciardo Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De geruchten hangen al langere tijd in de lucht, maar het lijkt er inmiddels toch op dat de Grand Prix van Singapore de laatste race van Daniel Ricciardo is geweest. De Australiër, die dit jaar nog een kans kreeg van Red Bull, hintte er na afloop van de race op het Marina Bay Street Circuit zelf al op en het lijkt inmiddels ook tot de buitenwereld door te dringen dat we de Australiër mogelijk niet terug zullen zien in Austin.

Voormalig teamgenoot Max Verstappen, die over de jaren heen goed bevriend is geraakt met Ricciardo, bedankte hem tegenover Viaplay in ieder geval voor zijn laatste indirecte bijdrage aan het kampioenschap. "We kunnen alle punten hier natuurlijk goed gebruiken, maar het kan ook geen kwaad dat de concurrentie ergens punten verliest. Dus in dat opzicht heeft hij ons goed geholpen, want we zullen die punten straks hard nodig hebben."

Verder heeft Verstappen ook nog mooie woorden over voor zijn oud-teamgenoot en vriend. "We hebben samen een hele mooie tijd meegemaakt. Ik kwam natuurlijk op jonge leeftijd bij Red Bull terecht en hij is natuurlijk iets ouder, dus ik heb in het begin echt heel veel van hem kunnen leren. Hoe het binnen het team allemaal werkt, bijvoorbeeld."

"Uiteindelijk hadden we altijd een hele sportieve rivaliteit, maar onze vriendschap is over de jaren heen ook gewoon heel erg goed gegroeid. Ik denk gewoon dat we heel erg veel respect hebben voor elkaar, dus dat zijn zeker tijden die je nooit meer vergeet."

Wat vind jij? Verdient Ricciardo een beter afscheid? Laat het weten in onderstaande poll!

Praat mee!

Viaplay
x
Titelstrijd Red Bull heeft goed nieuws voor Verstappen