Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen stelt belangrijker doel dan overwinning in Singapore

Max Verstappen wist vriend en vijand te verrassen tijdens de kwalificatie in Singapore, al smaakt zijn tweede startpositie stiekem toch naar meer. De Nederlander benadrukt echter vooral met een ander doel bezig te zijn.

Verstappen post qualy Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen en Red Bull reisden zonder al te hoge verwachtingen af naar Singapore, maar de Nederlander slaagde er tijdens de kwalificatie in iedereen te verrassen door er met de tweede startpositie vandoor te gaan. Hij zal daardoor een eerste startrij delen met zijn grootste concurrent, Lando Norris, en kan dus ook een flinke slag slaan in de titelstrijd. 

Verstappen stak zijn enthousiasme dan ook niet onder stoelen of banken in gesprek met Sky Sports. "Ik ben echt heel blij, want als je kijkt naar de eerste twee trainingen stonden we er echt niet goed voor. De auto was niet eens verschrikkelijk qua rijgedrag, maar we waren wel gewoon heel langzaam. We hebben voorafgaand aan de kwalificatie nog wat aangepast, maar zijn vooral rustig gebleven. We zochten naar oplossingen en hebben die ook gevonden."

Toch benadrukt Verstappen dat dit niet betekent dat het ineens van een leien dakje gaat. "We hebben nog altijd last van beperkingen op stratencircuits. We hebben wel geprobeerd om daar omheen te werken en ik denk dat dat tijdens de kwalificatie best goed uitpakte, maar we komen nog steeds te kort. Dat laatste beetje mist nog en daar komen die beperkingen juist naar voren. Op papier is het in ons geval ongetwijfeld het slechtste circuit van het seizoen, maar ik ben hartstikke blij met die eerste startrij." 

Verstappen kan dan ook niet ontkennen dat die tweede startpositie naar meer smaakt, maar hij zal zich tijdens de race op een ander cruciaal doel richten. "Ik wil wel winnen en daar wil ik echt vol voor gaan. Als ik een kans zie, zal ik er vol voor gaan. Maar zoveel mogelijk punten per race scoren, is natuurlijk belangrijker. We komen het hele weekend al flink tekort, vooral ten opzichte van McLaren en Lando. Zij lijken hier echt vleugels te krijgen, dus het gat had ook makkelijk groter kunnen zijn."

"Het is dus echt top dat ik de eerste startrij met Lando deel en als ik ergens een kans zie, zal ik er vol voor gaan. Maar uiteindelijk duurt het seizoen nog lang en zijn er nog genoeg races waar ik ook een goede prestatie moet leveren." 

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Praat mee!

Viaplay
x
Live Race Formule 1 GP Singapore 2024