Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen stelt twee duidelijke doelen voor de Grand Prix van Bahrein

Max Verstappen hoopt dat hij dit weekend meteen een goede indruk kan maken in zijn Red Bull RB18 tijdens de eerste race van het nieuwe Formule 1-tijdperk. Hij heeft zichzelf en zijn team twee doelen gesteld voor de komende race.

Verstappen Bahrein Test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

De eerste Formule 1-race van het seizoen staat aankomend weekend op het programma in Bahrein. Max Verstappen, de regerend wereldkampioen, hoopt tijdens de Grand Prix van Bahrein natuurlijk verder te kunnen gaan waar hij vorig jaar in Abu Dhabi was gebleven.

De Nederlander beseft maar al te goed dat in het nieuwe Formule 1-tijdperk vooralsnog niets vanzelfsprekend is. We hebben nog geen race gehad, dus er zijn nog veel onbekende factoren. Wie gaat er aanstaand weekend schitteren? Alles is volgens Max mogelijk.

"We hebben veel geleerd tijdens de testdagen in Barcelona en Bahrein. Ik heb er heel veel zin in om weer achter het stuur te kruipen en te racen. Het is een nieuw tijdperk voor de Formule 1 en er kan van alles gebeuren", zo oordeelt hij vooruitblikkend op het raceweekend op het Bahrain International Circuit.

Max benieuwd naar werking nieuwe regels

De Formule 1-bazen stelden de afgelopen jaren de nieuwe regels op aan de hand van uitvoerige simulaties en analyses. Verstappen weet maar al te goed wat het doel van de nieuwe technische reglementen is en hoopt dit weekend het resultaat te zien.

"De nieuwe regels zijn bedoeld om de grid dichter naar elkaar toe te brengen en om het makkelijk te maken elkaar te volgen op de baan. Ik hoop dat we dat zien tijdens de eerste race."

"Alles is helemaal nieuw en er zijn nog heel veel onbekende dingen op weg naar de eerste race van het Formule 1-seizoen. Ik ben benieuwd hoe we ervoor staan in vergelijking met de rest van de teams tijdens de kwalificatie op zaterdag."

Red Bull vol vertrouwen

Alhoewel Verstappen met geen woord rept over een zege of een podium, straalt hij wel vertrouwen uit na de testdagen. De Limburger heeft twee wensen voor de eerste race van het jaar en het nieuwe tijdperk der Formule 1.

"De auto ziet er in ieder geval goed uit en als team staan we er ook goed voor. Het belangrijkste in Bahrein is dat we een stabiel weekend afwerken zonder al te veel problemen. Ik hoop dat we een mooi aantal punten kunnen scoren", aldus Verstappen.

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull