Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen stijgt verder op dit F1-lijstje vol prominenten

Max Verstappen moest zijn meerdere erkennen in Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië, maar die welbekende Verstappen-factor zorgt er toch voor dat hij nog maar eens stijgt in een wel heel mooi lijstje vol met de grootste Formule 1-legendes.

Verstappen Qualifying Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen heeft geen makkelijk weekend achter de rug in Silverstone. De drie vrije trainingen verliepen prima, maar toen de regen met bakken uit de hemel kwam tijdens de kwalificatie ging er toch het één en ander fout. Verstappen belandde kort buiten de baan en keerde met een hevig beschadigde vloer weer terug, waardoor hij vervolgens moeite had met het neerzetten van een snel rondje. 

Uiteindelijk wist hij op knappe wijze de derde startpositie te veroveren en tijdens de race kon hij de schade gelukkig beperken, zowel letterlijk als figuurlijk. Het vervangen van zijn vloer bleek de gouden oplossing te zijn en een paar goede strategische calls van Verstappen maakten het zelfs nog mogelijk voor de Nederlander om op het podium te belanden.

Zo gezegd, zo gedaan. Verstappen kwam uiteindelijk als tweede over de eindstreep en kon het gat met Lewis Hamilton zelfs nog aardig dichten in de slotfase, dus al met al werd het toch een geslaagd weekend voor Red Bull. 

Het bleef echter niet alleen bij succes op het circuit, want ook buiten de baan is Verstappen er weer in geslaagd zijn positie in één van de recordlijstjes te verstevigen. Hij staat, dankzij zijn tweede plaats in Silverstone, op een totaal van 107 podiumplaatsen over zijn hele Formule 1-carrière. Hij haalt Fernando Alonso en Alain Prost daarmee in, die beiden 106 podiumplaatsen haalden in hun carrière. 

Alonso is uiteraard nog actief in de Formule 1 en dat zal nog een paar jaar zo blijven, maar de kans is groot dat Verstappen vanaf nu vooral vooruit kan en mag kijken. Sebastian Vettel eindigde zijn carrière namelijk met 122 podiumplaatsen en staat daarmee net voor Verstappen in dat mooie lijstje. Michael Schumacher volgt met 155 podiumplaatsen en Hamilton staat op de eerste plek met 199 podiumplaatsen. 

Het zal dus nog wel even duren tot Verstappen aanspraak kan maken op die eerste plek, vooral omdat Hamilton zelf ook nog lang niet klaar lijkt te zijn met het binnenharken van podiumplaatsen. In Silverstone pakte hij zijn 199e, dus die magische grens van 200 is bijna bereikt. 

Ook interessant:

Moet Verstappen Perez nog wel als Red Bull-teamgenoot willen?

In een weekend dat weer uiterst moeizaam verliep voor Red Bull, was het toch weer Max Verstappen die de kastanjes uit het vuur haalde voor de brigade uit Milton Keynes. En Sergio Perez? Tsja...

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'