Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen stipt cruciaal punt aan voor winst in Azerbeidzjan

Max Verstappen start de GP van Azerbeidzjan niet vanaf de poleposition. Na een minder verlopen sprintrace op zaterdag weet de Red Bull-coureur hoe hij op zondag wel naar de winst kan rijden.

Na de sprintrace in Azerbeidzjan, die Max Verstappen als derde afsloot, kijkt hij vooruit op de race op zondag. Hij hoopt dan natuurlijk twee plekken verder naar voren te eindigen. Ten opzichte van de start op zaterdag mag hij op zondag in ieder geval al een plek verder naar voren beginnen. Achter Charles Leclerc start hij namelijk op P2. "Op zondag zal het heel anders zijn, als we met veel brandstof aan boord aan de start van de Grand Prix zullen staan. Bovendien zullen de baantemperaturen tijdens de hoofdrace in Bakoe hoger liggen dan tijdens de sprintrace het geval was. Daarom zal het tijdens de Grand Prix voor iedereen lastiger worden qua bandenmanagement."

Schade

In de eerste ronde van de sprintrace moest Verstappen een tik incasseren van Russell, die in de zijkant van de Nederlander gleed. Mede daardoor kwam hij niet verder dan P3. Volgens Verstappen is het devies voor de zondag dan ook simpel als hij wil winnen: zorgen dat hij dit keer wel de eerste ronde zonder schade overleeft. "Het cruciale is denk ik om gewoon zonder schade de eerste ronde te overleven. Daarna zullen we dan zien hoe goed de auto is en hoe deze op de nieuwe omstandigheden reageert. Normaal gezien zouden wij dan een goede pace moeten hebben. Als we de auto 100% heel houden, dan hebben we een goede kans om te winnen", aldus de tweevoudig wereldkampioen Formule 1.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"