Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen stipt cruciaal Red Bull-punt aan voor de toekomst

Een dominante seizoenstart voor Max Verstappen laat het bijna lijken alsof het team van Red Bull achter de schermen een beetje aan het neuspeuteren is. Niets is minder waar volgens de tweevoudig wereldkampioen.

Met een ruime voorsprong op het kampioenschap na acht races lijkt de winnaar al bepaald te zijn. Maar Max Verstappen houdt zich niet zo bezig met wat iedereen van de Red Bull-dominantie vindt: "Het maakt niet zo uit wat mensen van de buitenkant zeggen", legt hij uit in een interview met Forbes.

"Je moet gewoon focussen op wat binnen je controle is en dat is het team en de auto, dus dat is wat we aan het doen zijn. Natuurlijk hebben we een goede seizoenstart gehad en we willen dit graag voortzetten, maar soms gebeuren er dingen buiten je controle gedurende een raceweekend."

"Het is een lang seizoen en het gaat erom dat we elk weekend ons resultaat maximaliseren", aldus de Red Bull-coureur. En maximaal resultaat behalen is tot nu toe wel gelukt aangezien de Nederlander zes van de acht races in 2023 heeft weten te winnen. De andere twee races werden gewonnen door zijn teamgenoot Sergio Perez. Verstappen wil graag deze stijgende lijn voortzetten: "Op dit moment is het van belang dat we het per race bekijken en ervoor zorgen dat we allemaal goed samenwerken. We hebben een goede groep van mensen om de resultaten mee voort te zetten en hopelijk blijven we ook nog een tijd samen."

Terwijl de focus voor Max voornamelijk op het racen ligt, is het team van Red Bull continu op zoek naar nieuwe investeringen. Hij zegt er zelf het volgende over: "Ik heb heel veel plannen, maar het is moeilijk om ze uit te voeren omdat ik ook zo druk ben met racen. Veel dingen waar ik mee bezig zijn zijn race-gerelateerd." Zo wil de Nederlander in de toekomst misschien aan de slag met jong racetalent, en ze helpen door te breken in de racewereld. "Niet specifiek Formule 1, maar voor elke vorm van racen."

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen