Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen stipt cruciale punten aan voor GP Groot-Brittannië: "Zal niet van een leien dakje gaan"

Max Verstappen gaat royaal aan de leiding in het WK, maar de F1-coureur verwacht allerminst een makkelijk weekend op het legendarische circuit van Silverstone.

De situatie voor Max Verstappen is vergelijkbaar met die een jaar eerder. Toen had de Red Bull-coureur een ruime voorsprong op Lewis Hamilton, maar eindigde hij na een tik van de Brit hard in de banden in Copse. In plaats van de voorsprong uit te bouwen, verdween deze in twee races tijd als sneeuw voor de zon. Dit jaar is de voorsprong nog groter, met liefst 46 punten op Sergio Perez en 49 op Charles Leclerc. Maar Verstappen weet dat dit weekend alles moet kloppen om te kunnen strijden voor de zege. "Ik kijk ernaar uit om weer naar Silverstone te gaan, want het is een echte klassieke en historische race op de kalender. Er zijn daar zoveel fantastische fans en het is fijn om te weten dat we vlakbij het team in de fabriek in Milton Keynes zijn.

Na de (semi-)stratencircuits die recent op de kalender stonden, waaronder Monaco, Bakoe en Canada, is het nu tijd voor het snelle circuit van Silverstone. Verstappen kijkt er naar uit om weer op een 'echt' circuit te racen. "Het is ook goed om terug te keren naar een traditioneel circuit na een flink aantal stratencircuits. De prestaties dit weekend zullen afhangen van of we een goede balans vinden. Tevens hebben ook een goede bandenstrategie nodig, want de banden zullen snel slijten." Alles moet kloppen aldus de Nederlander: "Er zijn dus veel dingen die we dit weekend goed moeten doen, het zal niet van een leien dakje gaan."

Viaplay
x
FIA geeft uitleg over cruciaal safety car-moment met Norris in Miami