Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen stipt potentieel doorslaggevende factor in de titelstrijd met Ferrari aan

Max Verstappen weet wat hij en zijn team de komende tien Grands Prix moeten doen om kampioen te worden.

Na een tegenvallende race in Oostenrijk - die hij overigens alsnog als tweede afsloot - wist Max Verstappen in Frankrijk na twee Grands Prix weer aan het langste einde te trekken. Zijn laatste zege dateerde uit Canada, waarna hij in Silverstone door pech niet mee kon doen en in de strijd en in Oostenrijk last had van overmatig bandenslijtage. Vooral dat laatste kwam op de Red Bull Ring als een verrassing. RacingNews365 vroeg aan Max of hij denkt dat die problemen een eenmalige verschijnen waren. "Het is lastig om te zeggen. Je kan altijd fouten maken de komende races, maar ik denk wel dat we veel geleerd hebben van dat weekend in Oostenrijk." "Dit weekend was veel competitiever van onze kant, maar op de Red Bull Ring hadden we wel de pole, die we hier weer niet hadden. Daarom denk ik dat er nog steeds best wel wat ruimte voor verbetering is wat betreft onze bolide. We moeten daar simpelweg aan blijven werken en onze kleine zwakke punten beter leren begrijpen en deze verbeteren."

Ferrari maakt ook stappen

De eerste races van het jaar leek het erop dat Ferrari relatief meer last had van bandenslijtage, maar volgens Verstappen is het te merken dat de Italianen ook op dat vlak stappen hebben gezet. De grote concurrent van Red Bull heeft gewoon een hele goede bolide, zo oordeelt de regerend wereldkampioen. "Ferrari is natuurlijk in de tussentijd ook veel wijzer geworden en iedereen brengt updates mee die de bandenslijtage ook ten goede moeten komen. Deze zondag gleden ze ook best veel in het rond, maar alsnog waren ze heel snel voor onze neus." "Het laat simpelweg zien dat Ferrari een hele snelle bolide tot haar beschikking heeft, dus wij weten dat we aan onze kant best wel wat performance moeten vinden, zeker als het over een enkele snelle ronde gaat. Daar zullen we dan ook aan gaan werken."

Punten blijven pakken

Daar waar Ferrari links en rechts punten weggooit, is Verstappen al een lange tijd niet meer uitgevallen. Zelfs op dagen dat hij niet in staat is om te winnen, weet hij nog een mooi aantal punten bij elkaar te sprokkelen. Volgens de Nederlander is dat ook het geheim als hij de wereldtitel uiteindelijk wil winnen. "Zoals ik al vaker heb gezegd: het is en blijft heel belangrijk om altijd punten te scoren, zelfs op een slechte dag. Dat is bijvoorbeeld wat we in Oostenrijk hebben gedaan." Zijn teambaas Christian Horner is het daar overigens helemaal mee eens. "Het is belangrijk dat je op dagen als deze je kansen weet te verzilveren. Dat hebben we deze zondag gedaan en dat is zeer belangrijk voor beide kampioenschappen!" Toch moet Verstappen concluderen dat zijn voorsprong qua grootte misschien wat onterecht is, maar daar zal hij waarschijnlijk niet van wakker liggen. "Onze leiding in het kampioenschap is geweldig, maar het is waarschijnlijk wat groter dan het hoort te zijn als je kijkt naar de prestaties van de Ferrari- en de Red Bull-bolides", aldus de 27-voudig Grand Prix-winnaar.

Viaplay
x
Record Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af