Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen stomverbaasd door pole: "Een beetje onverwacht!"

Pole nummer drie voor Max Verstappen is een feit. De Nederlander reed overtuigend naar de poleposition in Australië, maar dat had hij niet aan zien komen.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Op het moment dat het erom draaide, stond Max Verstappen er weer. De poleposition voor de GP van Australië is voor de Red Bull-coureur, die een voorsprong van bijna drie tienden van een seconde opbouwde ten opzichte van naaste belager Carlos Sainz.

Logischerwijs is Verstappen daar tevreden mee, al is hij wel wat verbaasd. "Ja, het was een beetje onverwacht, maar ik ben heel blij met Q3. Beide ronden voelden heel goed aan en ik kon er van genieten. Het was een lastig weekend tot nu toe, maar we stonden er toen het telde, dus daar ben ik heel blij mee."

In de race moet hij op zondag de Ferrari's achter zich zien te houden. Dat wordt een uitdaging, concludeert Verstappen. "Ze zien er ook in de lange runs heel snel uit inderdaad, dus het is een beetje een vraagteken voor tijdens de race, maar dat maakt het juist zo spannend!", aldus de drievoudig wereldkampioen direct na afloop van de kwalificatie.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China