Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meerā€¦
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen stomverbaasd door razendsnelle Raikkonen

Max Verstappen had waarschijnlijk nooit gedacht dat hij tijdens de openingsronde voor de Grand Prix van Portugal Kimi Raikkonen in zijn spiegels zou zien. Dat was zondag toch echt het geval. De Nederlander moest toch eens een tweede keer in zijn spiegels kijken om te geloven dat de Fin daadwerkelijk op zijn hielen zat.

Daar waar vele coureurs in de openingsronde de grootste moeite hadden om hun bolide op de baan te houden, zo schoot Kimi Raikkonen tijdens de Grand Prix van Portugal uit de startblokken. De Fin, die de race vanaf de zestiende startplek aanving, reed plots achter Max Verstappen op plek zes! De Nederlander moest even goed in zijn spiegels kijken toen hij de Alfa Romeo-coureur in zijn spiegels zag rijden, zo geeft hij na afloop toe aan onder meer RacingNews365 . "Op een gegeven moment zat Kimi achter me. Ik was gechoqueerd en ik dacht 'ga ik nou echt..., wat gebeurt er?', zo verteelt de Nederlander. "Kimi vloog! Waarschijnlijk heeft zijn ervaring als rally-coureur geholpen in de eerste ronde, want dat was echt indrukwekkend. Hij lag op, wat zal het zijn geweest, de zesde plaats?", zo is de Red Bull-coureur nog steeds verbaasd. Niet alleen de mond van Max viel open, ook zijn teamgenoot Albon wist niet wat hij meemaakte. "Kimi was aan het vliegen. Het leek wel alsof hij op een ander circuit dan de rest reed." Ook Daniel Ricciardo, die zelf geen slechte start maakte, zag plots Raikkonen voorbij vliegen. "Ik dacht dat ik geen slechte start had, maar toen ik Kimi zag dacht ik 'waar komt hij nou vandaan, hij startte niet op plek elf of twaalf'. Uiteindelijk ging ik weer voorbij aan hem, maar hij had een goede pace te pakken, want ik bleef hem in mijn spiegels zien", aldus de Renault-coureur. Zelf kon Kimi achteraf niet heel erg genieten van zijn bizar goede openingsronde, want aan het einde van de rit stond hij met lege handen. "De start zelf was niet heel goed, ik verloor zelfs een plaats! Maar daarna... op een gegeven moment dat ik 'waar is iedereenm mee bezig?'", lacht Kimi. "Uiteindelijk hebben we er niks aan gehad, dat is zonde." Check hieronder de heerlijke openingsronde van Raikkonen.

1320397836522033153

From P16 to P6 šŸ˜Ž An amazing start for Kimi Raikkonen at Portimao šŸš€ #PortugueseGP šŸ‡µšŸ‡¹ #F1 pic.twitter.com/cRneQ4dw2O ā€” Formula 1 (@F1) October 25, 2020

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"