Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen stomverbaasd door razendsnelle Raikkonen

Max Verstappen had waarschijnlijk nooit gedacht dat hij tijdens de openingsronde voor de Grand Prix van Portugal Kimi Raikkonen in zijn spiegels zou zien. Dat was zondag toch echt het geval. De Nederlander moest toch eens een tweede keer in zijn spiegels kijken om te geloven dat de Fin daadwerkelijk op zijn hielen zat.

Daar waar vele coureurs in de openingsronde de grootste moeite hadden om hun bolide op de baan te houden, zo schoot Kimi Raikkonen tijdens de Grand Prix van Portugal uit de startblokken. De Fin, die de race vanaf de zestiende startplek aanving, reed plots achter Max Verstappen op plek zes!

De Nederlander moest even goed in zijn spiegels kijken toen hij de Alfa Romeo-coureur in zijn spiegels zag rijden, zo geeft hij na afloop toe aan onder meer RacingNews365. "Op een gegeven moment zat Kimi achter me. Ik was gechoqueerd en ik dacht 'ga ik nou echt..., wat gebeurt er?', zo verteelt de Nederlander.

"Kimi vloog! Waarschijnlijk heeft zijn ervaring als rally-coureur geholpen in de eerste ronde, want dat was echt indrukwekkend. Hij lag op, wat zal het zijn geweest, de zesde plaats?", zo is de Red Bull-coureur nog steeds verbaasd. Niet alleen de mond van Max viel open, ook zijn teamgenoot Albon wist niet wat hij meemaakte.

"Kimi was aan het vliegen. Het leek wel alsof hij op een ander circuit dan de rest reed."

Ook Daniel Ricciardo, die zelf geen slechte start maakte, zag plots Raikkonen voorbij vliegen. "Ik dacht dat ik geen slechte start had, maar toen ik Kimi zag dacht ik 'waar komt hij nou vandaan, hij startte niet op plek elf of twaalf'. Uiteindelijk ging ik weer voorbij aan hem, maar hij had een goede pace te pakken, want ik bleef hem in mijn spiegels zien", aldus de Renault-coureur.

Zelf kon Kimi achteraf niet heel erg genieten van zijn bizar goede openingsronde, want aan het einde van de rit stond hij met lege handen. "De start zelf was niet heel goed, ik verloor zelfs een plaats! Maar daarna... op een gegeven moment dat ik 'waar is iedereenm mee bezig?'", lacht Kimi. "Uiteindelijk hebben we er niks aan gehad, dat is zonde."

Check hieronder de heerlijke openingsronde van Raikkonen.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Portugal 2020 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"