Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen stomverbaasd na gestoord noodweer en 'verschrikkelijke' poleronde

Max Verstappen veroverde op overtuigende wijze de pole voor de GP van Brazilië, maar deed dat naar eigen zeggen wel met een 'verschrikkelijke ronde'.

Verstappen pole Brazil 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

In Q3 van de kwalificatie voor de Braziliaanse Grand Prix was het Max Verstappen die als enige het noodweer wist te trotseren. Het weer sloeg namelijk helemaal om en plots ging het keihard waaien. Regenen deed het tijdens de eerste Q3-runs nog niet, waarna Verstappen met afstand de snelste bleek.

Na afloop blikt Verstappen, terwijl het buiten hoost, verbaasd terug. "We wisten niet wanneer de regen zou komen, maar we dachten wel dat het zou komen. Dit weer is natuurlijk gestoord. Onze ronde voelde verschrikkelijk, ik had het er net met Charles over, maar ik denk dat de wind veranderde van richting en opeens harder ging waaien. Daardoor verloren we veel rondetijd, maar het was allemaal heel hectisch, ja", lacht hij.

Bandenmanagement

Hoe dan ook, Verstappen mag op zondag vanaf de eerste startplek starten, met naast hem Charles Leclerc en achter hem de beide Aston Martin-coureurs. Vorig jaar zakte de Nederlander in de race terug naar P6, maar hij hoopt dat het in 2023 beter zal gaan.

"Het lijkt dat het allemaal dicht op elkaar zat. Dat was in de kwalificatie al zo en ik verwacht in de race hetzelfde beeld. Hier draait het allemaal om het bandenmanagement, want er is veel slijtage. Vorig jaar deden we dat niet goed, maar ik denk dat we dit jaar beter zijn."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld