Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen stond stijf van de zenuwen: "Iedereen verwachtte dat ik zou winnen"

Max Verstappen lijkt altijd en overal kiplekker in zijn vel te zitten, maar hij moet toegeven dat hij vorig jaar in Zandvoort toch wel even wat druk op zijn schouders voelde.

Stel je toch eens voor dat er tienduizenden doldwaze landgenoten speciaal voor jou naar het circuit trekken en niets minder dan een overwinning verwachten. Het was wat Max Verstappen afgelopen seizoen overkwam toen hij in Zandvoort neerstreek voor de Grand Prix van Nederland. Verstappen was verwikkeld in een bloedstollend spannende titelstrijd met Lewis Hamilton en stond aan de vooravond van een van de meest emotionele Grands Prix in zijn leven. De race die hij later aanstipte als een van zijn hoogtepunten van het jaar , was tegelijkertijd ook een van de races waar hij toch de druk op zijn schouders wel voelde. Iets dat niet vaak gebeurt, erkent hij.

Twee races waar de druk er vol op stond

Alleen de laatste race van het jaar, in Abu Dhabi, was even zo spannend, vertelt hij aan het einde van het jaar tegenover CarNext . "Op de Grand Prix van Abu Dhabi na was de GP van Nederland de race waar ik meer druk voelde dan bij de andere races. Iedereen verwachtte namelijk dat ik zou gaan winnen, alle fans." Zij dachten 'Max komt hier en wint wel eventjes'. Natuurlijk zaten we midden in een spannende titelstrijd en de performance ging een beetje op een neer", zo herinnert Verstappen zich. Gelukkig voor hem liep het weekend zo af als iedereen had gehoopt: hij won. "Een geweldig gevoel", erkent Verstappen.

Verstappen opgelucht

Het zorgde stiekem toch ook wel voor opluchting bij Verstappen, die alleen maar had durven dromen van dat resultaat. "Ik wilde dat het hele weekend perfect zou zijn en het was ook nagenoeg perfect. Met de poleposition en de race-overwinning had het niet beter kunnen gaan, maar vooral de manier waarop was mooi." De Red Bull-coureur stond er namelijk helemaal alleen voor op Circuit Zandvoort, terwijl Lewis Hamilton en Valtteri Bottas hem het leven probeerden zuur te maken. "Mercedes stuurde echt alles op me af qua strategie, twee auto's met verschillende tactieken, maar we wisten alsnog te winnen." "Het was dan ook een geweldig gevoel om te winnen, maar ik was ook enorm opgelucht toen ik over de finish kwam. Ik had zoiets van: 'het weekend zit erop, ik kan nu eindelijk gaan rusten", zo sluit hij met een glimlach af.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden