Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

'Verstappen stoot Hamilton van de troon als best betaalde F1-coureur'

Volgens het gerenommeerde zakenblad Forbes is Lewis Hamilton niet meer de best betaalde F1-coureur. Dat is nu Max Verstappen.

XPB 1090260 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het Amerikaanse zakenblad heeft een lijst opgesteld met de best betaalde F1-coureurs. Voor het eerst staat Max Verstappen daarop helemaal bovenaan. De Nederlander krijgt volgens Forbes zo'n 40 miljoen dollar per jaar uitgekeerd aan salaris, waar dit jaar vervolgens nog eens 20 miljoen aan bonussen bovenop kwamen.

Voor Verstappen was het een uiterst succesvol seizoen, met overwinning na overwinning en natuurlijk de wereldtitel, zowel bij de coureurs als bij de teams. Daardoor ligt zijn bonusbedrag zo hoog. Hij streeft op die manier Lewis Hamilton voorbij in de lijst met best betaalde F1-courerus. De Brit krijgt 'slechts' 55 miljoen dollar uitgekeerd van Mercedes en volgens Forbes was er dit jaar van een bonus geen sprake. De Brit heeft dus naar verluidt nog wel het hoogste basissalaris.

Nummer drie op de Forbes-lijst is Fernando Alonso, die 30 miljoen dollar binnen heeft geharkt in 2022. Niet slecht! Sergio Perez (10 miljoen dollar salaris + 16 miljoen dollar aan bonus) staat op plek vier, waarna Charles Leclerc de top vijf completeert. Het Ferrari-talent krijgt volgens het zakenblad een mooi bedrag van 12 miljoen aan salaris en 11 miljoen aan bonus in 2022.

Kanttekening is overigens wel dat persoonlijke sponsorinkomsten en andere commerciële activiteiten niet zijn meegenomen op deze lijst.

Ook interessant:

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

24 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"