Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen tast in het duister: "Er moet iets raars aan de hand zijn geweest"

Max Verstappen moest in de slotfase plots fel verdedigen ten opzichte van Lando Norris, waarna het op een touché uitdraaide. De Nederlander vermoedt dat hij een probleem had.

XPB 1290100 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de slotfase van de Grand Prix van Oostenrijk vond er een fel gevecht plaats tussen Max Verstappen en Lando Norris. Norris probeerde meermaals Verstappen te passeren, waarna het op een touché uitdraaide. Norris viel uit met een lekke band, terwijl Verstappen het met de vijfde plaats moet doen. De regerend wereldkampioen denkt dat hij in de slotfase een probleem had aan zijn auto.

"Er moet iets raars aan de hand zijn geweest met de auto", vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Ineens was de auto onbestuurbaar. Ik heb niet gedacht aan of de tweede plaats het maximaal haalbare was, want ik was op zoek naar balans en ritme. Uiteindelijk moet je tot het einde pushen." 

Tot de laatste stint leek Verstappen een stuk sterker dan Norris. Heeft Verstappen daar een verklaring voor? "Ik weet niet waarom wij hier beter presteerden, want je kan ook de vraag stellen waarom McLaren wat minder was. Het gaat om details en als je een betere setup vindt, helpt dat natuurlijk ook. Ik denk dat de eerste stint goed ging, maar aan het einde liep ik tegen verkeer aan en hadden we moeten stoppen. Ik gaf gratis rondetijd weg. We hebben heel veel fout gedaan met de strategie en daarna waren de pitstops ook een ramp. De eerste pitstop ging al slecht en de tweede was zeker een ramp. We gaven gewoon zes seconden weg en dan wordt het natuurlijk weer een race! Helaas kwam het tot een touché, dat wil je natuurlijk nooit."

Bekijk hieronder de touché!

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Max vs. Lando Horner onthult gesprek tussen Verstappen en Norris na clash in Oostenrijk