Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen tast in het duister over F1-concurrentie: "Heb echt geen flauw idee"

Max Verstappen gaat dit weekend op zoek naar zijn derde overwinning in vier races tijd. Dan moet hij echter wel afrekenen met negentien andere coureurs. Vooral zijn teamgenoot Sergio Perez zal tegenstand proberen te geven, maar hoe zit het met de rest? De Nederlander tast in het duister.

In de Formule 1-paddock in Bakoe schuift RacingNews365 aan bij de mediasessie van Max Verstappen. Na een kleine vier weken zonder F1 is de regerend wereldkampioen helemaal opgeladen en gaat hij vol goede moed het nieuwe Grand Prix-weekend in. Alhoewel het seizoen nog jong is, ziet alles er voor Red Bull en Verstappen rooskleurig uit. Max geeft dan ook aan dat hij zich eigenlijk nog nooit zo goed heeft gevoeld. "Ja, het gaat echt goed en ik geniet echt van deze auto, die over het algemeen erg voorspelbaar is." "Natuurlijk zijn er altijd dingen die niet helemaal volgens plan gaan, maar de auto is heel fijn om te besturen. Dat is altijd het belangrijkste: dat de auto heel natuurlijk aanvoelt als je achter het stuur kruipt."

Sprintweekend

Dit weekend staat natuurlijk in het teken van het sprintformat. Verstappen verwacht dat het daardoor een bijzonder weekend wordt. De sprintrace op zaterdag zal door hem en zijn team dan ook deels gebruikt worden om meer informatie op te doen in aanloop naar de Grand Prix op zondag. "Ja, het wordt denk ik wel lastig om meer te leren over de lange runs voor de race. Tijdens de sprintrace zal je echter ook een hele hoop leren wat je dan waarschijnlijk meeneemt naar de Grand Prix op zondag. Qua begrip over de banden zal de sprintrace denk ik misschien wel wat gebruikt worden als een soort tweede vrije training." "Op de meeste circuits waar je een sprint hebt, kan je misschien een fout maken qua aanpak van de sprintrace, maar de banden overleven het vaak toch wel tot aan het einde van de race. Toch kan de sprintrace zelf wel uiteindelijk helpen bij een beter beeld van wat je in de race kan verwachten."

Voor wie moet hij vrezen?

Vrezen zal Verstappen niemand, maar op papier lijkt alleen Sergio Perez in staat om het de Nederlander lastig te maken. De 'koning van Bakoe', zoals de in het verleden hier vaak succesvolle Checo soms wel eens wordt genoemd, boezemt Verstappen in ieder geval geen angst in. "We hebben natuurlijk een goede auto, dus ik verwacht dat Checo het ook goed zal doen. Het maakt echter niet uit op welk circuit je rijdt. Vorig jaar hebben we hier een goed teamresultaat neergezet, dus dit jaar gaan we iets vergelijkbaars proberen neer te zetten", zo verwijst hij naar het feit dat Verstappen zijn teamgenoot vorig jaar op twintig seconden achterstand reed. Een ander team dan misschien? Aston Martin? Verstappen heeft geen flauw idee. "Het is op dit moment lastig te zeggen wie er het ons naast Checo lastig kan maken. Ik heb echt geen flauw idee. Het is een heel ander stratencircuit vergeleken met de vorige stratencircuits waar we zijn geweest. Er zijn ook wat dingen veranderd hier en het hele sprintformat zorgt ook voor hectiek. Dat maakt het lastig om de auto na VT1 perfect af te stellen." "Dus ja, ik weet het niet. Over het algemeen is het redelijk spannend geweest tot dusverre, terwijl we in de race een iets grotere voorsprong hadden. De kwalificatie is hier belangrijk, dat weten we, en we verwachten dat het spannend wordt", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"