Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen tast in het duister over kostbare fout in kwalificatie

Max Verstappen leek lange tijd op weg te zijn om poleposition te pakken voor de Grand Prix van de Verenigde Staten, maar niets bleek minder waar. Een fout in bocht 19 zorgde ervoor dat hij de eerste startplek misliep, al weet Verstappen niet precies wat daar gebeurde.

Verstappen qualifying Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen had in Austin zomaar eens zijn 61e poleposition uit zijn Formule 1-carrière kunnen pakken, ware het niet dat de Nederlander in zijn eerste rondje in Q3 in bocht 19 een fout maakte. Zijn tweede run, waar hij een stuk sneller ging, kon Verstappen vervolgens niet afmaken, omdat George Russell zijn Mercedes in de muur parkeerde. Hoeveel tijd had Verstappen kunnen winnen in zijn tweede rondje, is de vraag die hij krijgt op de persconferentie na de kwalificatie.

"Ik lag een behoorlijk stuk voor", waarna Verstappen al snel verder gaat over zijn eerste rondje in Q3. "Ik miste bocht 19. Ik weet niet wat daar gebeurde. Ik stuurde gewoon in, waarschijnlijk een beetje te laat en probeerde wat meer snelheid mee te nemen. Maar als je te laat bent, ga je natuurlijk heel wijd. Daardoor moest ik nog een keer terugschakelen en daar verloor ik dus behoorlijk wat tijd. Dat zou al genoeg zijn geweest voor pole", aldus Verstappen tegenover onder meer RacingNews365.

"Ik wist dus dat er in de tweede ronde 'gratis' tijd te vinden was, maar ik kwam niet tot die bocht. En dat kan gebeuren in de kwalificatie. Je hebt het niet altijd in de hand. Over het algemeen denk ik echter dat dit hele weekend tot nu toe voor ons een stuk positiever is verlopen. We konden in ieder geval vechten voor pole en dat is lang geleden."

Daarbij is Verstappen zeker niet gefrustreerd door het mislopen van poleposition. "Ik ben over het algemeen tevreden, maar ik ben niet gefrustreerd. Dit gebeurt nu eenmaal in de kwalificatie." Dan richt Verstappen zich ook nog even op de Grand Prix op zondagavond. "Ik voelde me op de zaterdag vrij behoorlijk. We hebben een paar veranderingen aan de auto aangebracht en hopelijk helpt dat weer voor de race. En dan kunnen we hopelijk proberen hetzelfde te doen", zo sluit de drievoudig wereldkampioen af.

Praat mee!

Viaplay
x
Live Race Formule 1 GP Verenigde Staten 2024