Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen tast nog in duister over Ford-motor: "Hebben geen gegevens van anderen"

Max Verstappen ziet in 2026 nieuwe kansen voor het hele veld, ondanks dat er een kans is dat dan een ander team over de krachten van topontwerper Adrian Newey beschikt.

Verstappen Miami sprint
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De speculaties begonnen eigenlijk al toen Lewis Hamilton nog voor de start van dit seizoen een overstap van Mercedes naar Ferrari aankondigde. Mercedes heeft vanaf 2025 dus een stoeltje vrij en Toto Wolff stak  niet onder stoelen en banken dat hij Max Verstappen maar wat graag in dat stoeltje zou zien. 

Maar Verstappen heeft 'gewoon' nog een contract bij Red Bull tot en met 2028. Bovendien staan er in 2026 nieuwe reglementen op de planning, waardoor de machtsverhoudingen mogelijk zullen verschuiven. 

2026 is 'nog best ver weg'

2026 is een schone lei voor Verstappen maar, zoals de Nederlander al gevat reageert: "Dat is het voor iedereen toch? Wie weet wie het meest competitief gaat zijn in 2026? Ik weet het niet", aldus Verstappen tegenover de media, waaronder RacingNews365. 

Maakt deze 'schone lei' het dan niet lastiger voor de Nederlander om te beslissen bij welk team hij dan zou willen rijden? "Dat zijn dingen waar ik me op dit moment niet mee bezig houd. Er is dit jaar zoveel gaande op het gebied van prestaties dat ik het goed wil doen. Volgend jaar hebben we ook een grote kans om goed te presteren, dus dan is 2026 nog best ver weg."

Het team moet het vanaf 2025 echter zonder topontwerper Adrian Newey doen. Mocht hij de overstap maken naar Ferrari betekent dat volgens Verstappen niet gelijk dat zij met Lewis Hamilton races gaan winnen. "Het is altijd een groep mensen die ervoor zorgt dat een team succesvol is."

"Als hij naar een ander team zou gaan heb je al te maken met de nieuwe reglementen, dus dan is het lastig om in te schatten wat de impact daarvan is. Maar ik wil wel zeggen dat hij onderdeel was van de tweede familie die ik had. Dus ik zou hoe dan ook liever zien dat hij zou blijven."

"Dat is ook alles wat je kunt doen"

De Nederlander kan verder nog niets concreets zeggen over de ontwikkeling van de Ford-motor van 2026. "We werken aan één stuk door, maar je hebt geen gegevens van andere teams. We weten het dus niet, maar van onze kant doen we onze uiterste best en meer kunnen we verder niet doen."

Tot slot wordt nog gevraagd naar de sfeer binnen het team. "Momenteel is iedereen gefocust op wat we moeten doen, en dat is presteren op de baan", zo sluit de drievoudig wereldkampioen af.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"