Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Ecclestone over mogelijke overstap Verstappen: "zou domme keuze zijn"

In een exclusief interview met RacingNews365 bespreekt voormalig F1-eigenaar Bernie Ecclestone de geruchten die Max Verstappen in verband brengen met Mercedes.

Verstappen win China 2024
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Bernie Ecclestone, de voormalige grote baas van de Formule 1, denkt dat Max Verstappen "te intelligent" is om Red Bull te verlaten. Een vroegtijdig vertrek bij het team dat hem mede geholpen heeft aan drie wereldtitels zou volgens de Brit "dom" zijn.

Ondanks de dominantie van Red Bull in de laatste jaren is de kans op een vertrek van Verstappen reëel vanwege de problemen achter de schermen bij het team. Ook de zorgen over de nieuwe motorreglementen voor 2026 en de (on)mogelijkheden van de nieuwe Red Bull Powertrains-afdeling om de eerste eigen motor te ontwikkelen zouden bijdragen aan het gevoel dat een vertrek bij Red Bull een optie is.

Dat Red Bull's topontwerper Adrian Newey het team begin 2025 zal verlaten, gooit nog eens extra olie op het vuur voor kamp-Verstappen. Ondanks de voortdurende geruchten over een machtsstrijd bij Red Bull ziet Ecclestone, die sprak voor de officiële bevestiging van Newey's vertrek, Verstappen Newey niet volgen richting de uitgang bij het team.

"Daar is hij te intelligent voor", zegt Ecclestone. "Wat zou hij ermee winnen? Om waar naartoe te gaan?" Verstappen is altijd uitstekend behandeld door het F1-team van Red Bull en het energiedrankbedrijf zelf. Ecclestone denkt dat de Nederlander moeite zal hebben om bij een ander team iets soortgelijks te vinden. "Het zou dom zijn om te verhuizen", beweert de 93-jarige Ecclestone. "Hij kan nergens heen waar hij volgens mij precies dezelfde behandeling krijgt als bij Red Bull."

Een kans om te bewijzen dat hij de ster is

Verstappen wordt echter nog altijd in verband gebracht met een overstap naar Mercedes. Teambaas Toto Wolff, die er niet in slaagde om Verstappen aan het begin van zijn F1-carrière naar Mercedes te halen, zal waarschijnlijk alles uit de kast halen om te voorkomen dat hij opnieuw tekortschiet. Volgens verschillende berichten is er een duizelingwekkend bedrag geboden aan de Nederlander om bij Mercedes de vervanger van Lewis Hamilton te worden.

Hoewel Red Bull in 2025 waarschijnlijk over een sterkere wagen zal beschikken dan Mercedes, zal de pikorde in 2026 volledig opnieuw worden vastgesteld als de nieuwe motorreglementen worden geïntroduceerd. Daardoor is er voor Verstappen geen garantie dat de dominantie van Red Bull zal voortduren. Mercedes heeft in het verleden bewezen juist goed te zijn in het ontwikkelen van competitieve motoren, met name toen het hybride-tijdperk begon in 2014. De dominantie ging toen door tot 2021.

Mercedes kan Verstappen zo een uitweg bieden als de Nederlander denkt dat de ontwikkeling bij Red Bull voor 2026 achterloopt op schema, zoals het gerucht gaat. Ecclestone erkent ook dat de 26-jarige Verstappen dan kan bewijzen dat hij de ster is en niet de auto van Red Bull. "Mercedes zou het geld uitgeven. Red Bull geeft het geld uit. Verstappen kent Red Bull, hij weet precies wat ze wel en niet doen. Zou hij gaan denken dat hij kan bewijzen dat het niet is wat mensen op dit moment zeggen? 'Misschien ligt het niet aan hem maar is het de auto die fantastisch is'."

"Dus misschien wil hij ergens anders heen om te bewijzen dat hij de ster is en niet de auto. Maar waar zou hij naartoe gaan? Ik denk dat Mercedes dan uiteindelijk de voor de hand liggende keuze is."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez