Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Teams achter Red Bull zijn dichterbij gekomen"

De Formule 1-wintertests zijn bijna afgelopen en dat betekent dat er hier en daar steeds meer conclusies getrokken kunnen worden, zo ook door Max Verstappen. De Nederlander ziet dat het middenveld wat dichterbij is gekomen.

Vorig jaar was de top drie in de Formule 1 ook de afgetekende top drie. Het middenveld mocht zonder calamiteiten nog niet eens ruiken aan podiumplaatsen, laat staan aan overwinningen. Hoewel Max Verstappen niet verwacht dat één van die teams uit het competitieve middenveld zich opeens als nieuw topteam zal melden, ziet hij wel dat die teams wat dichterbij zijn gekomen.

"Ik denk dat de teams achter ons dichterbij zijn gekomen. Alfa Romeo en Renault hebben in mijn ogen een goede stap gemaakt", aldus Verstappen in gesprek voor en met zijn eigen website. Het middenveld mag dan iets dichterbij zijn gekomen, echte tegenstand verwacht hij niet van die teams: "Vorig jaar zaten ze er aan het begin van het seizoen ook wat beter bij, maar wat je ziet is dat die teams gedurende het seizoen een beetje wegzakken. Dat heeft natuurlijk met geld en goede mensen te maken. Het is logisch dat de topteams sneller kunnen (door)ontwikkelen dan de kleinere teams", vervolgt de Red Bull-coureur. "Als de wat kleinere teams een goede auto bouwen, kunnen ze daar lange tijd op teren, maar op den duur vallen die teams ook weer wat terug. Alfa Romeo en Renault lijken een goede stap te hebben gezet, maar vervolgens gaat het erom hoe goed de ontwikkeling van die bolides zal zijn."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"