Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen testte tussen Barcelona en Bahrein volop door met RB18

Red Bull heeft in Bahrein de testwerkzaamheden hervat, met Max Verstappen die op donderdag vanaf de zijlijn toekijkt. In de aanloop naar de testdriedaagse in Bahrein heeft hij echter allerminst stilgezeten.

Verstappen Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Zoals Mercedes duidelijk ziet zien hebben de Formule 1-teams tussen de twee tests in Barcelona en Bahrein niet stilgezeten. Zo ook Red Bull en Max Verstappen niet, zo legt de Nederlandse wereldkampioen uit als hem door ViaPlay wordt gevraagd waar hij zich tussen de twee testweken in mee bezig heeft gehouden.

"Het belangrijkste was om na de test terug naar de sim te gaan en de praktijk en de virtuele wereld zo goed mogelijk te correleren met elkaar. Dat hadden we al goed voor elkaar en dus dat is positief, want dan kan je door blijven ontwikkelen op de sim. Dat hebben we ook gedaan."

Verstappen hint naar uitblijven performance-run

Gevraagd naar hoe de testweek in Barcelona was verlopen, herhaalt hij wat hij steeds riep: "Naar mijn gevoel ging de Barcelona-test wel oké. Het is moeilijk te zeggen waar we staan, maar om zo te beginnen was wel positief."

Wat is de taak van Verstappen en Perez in Bahrein? Krijgen we meer te zien van waar de RB18 werkelijk toe in staat is? Misschien niet helemaal, zo geeft Verstappen aan.

"Nu is het weer een kwestie van meer kilometers maken, aan de set-up van de auto werken en over de banden leren, want die zijn ook anders. In Bahrein werken ze ook weer anders dan in Barcelona door het weer en het ruwe asfalt. Daar moeten we ons ook weer aan aanpassen."

"Ook probeer je hier natuurlijk zo veel mogelijk op de banden te rijden die we volgend weekend tijdens de race gaan gebruiken. Je kan zachter gaan rijden en sneller gaan, maar daar gaat het niet om."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben de Formule 1 veranderd

Natuurlijk gaat het in de nieuwe RN365-podcast over het ontslag van Mazepin en het nieuwe contract van Verstappen. Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Formule 1 wintertest Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull