Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen testte tussen Barcelona en Bahrein volop door met RB18

Red Bull heeft in Bahrein de testwerkzaamheden hervat, met Max Verstappen die op donderdag vanaf de zijlijn toekijkt. In de aanloop naar de testdriedaagse in Bahrein heeft hij echter allerminst stilgezeten.

Verstappen Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Zoals Mercedes duidelijk ziet zien hebben de Formule 1-teams tussen de twee tests in Barcelona en Bahrein niet stilgezeten. Zo ook Red Bull en Max Verstappen niet, zo legt de Nederlandse wereldkampioen uit als hem door ViaPlay wordt gevraagd waar hij zich tussen de twee testweken in mee bezig heeft gehouden.

"Het belangrijkste was om na de test terug naar de sim te gaan en de praktijk en de virtuele wereld zo goed mogelijk te correleren met elkaar. Dat hadden we al goed voor elkaar en dus dat is positief, want dan kan je door blijven ontwikkelen op de sim. Dat hebben we ook gedaan."

Verstappen hint naar uitblijven performance-run

Gevraagd naar hoe de testweek in Barcelona was verlopen, herhaalt hij wat hij steeds riep: "Naar mijn gevoel ging de Barcelona-test wel oké. Het is moeilijk te zeggen waar we staan, maar om zo te beginnen was wel positief."

Wat is de taak van Verstappen en Perez in Bahrein? Krijgen we meer te zien van waar de RB18 werkelijk toe in staat is? Misschien niet helemaal, zo geeft Verstappen aan.

"Nu is het weer een kwestie van meer kilometers maken, aan de set-up van de auto werken en over de banden leren, want die zijn ook anders. In Bahrein werken ze ook weer anders dan in Barcelona door het weer en het ruwe asfalt. Daar moeten we ons ook weer aan aanpassen."

"Ook probeer je hier natuurlijk zo veel mogelijk op de banden te rijden die we volgend weekend tijdens de race gaan gebruiken. Je kan zachter gaan rijden en sneller gaan, maar daar gaat het niet om."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben de Formule 1 veranderd

Natuurlijk gaat het in de nieuwe RN365-podcast over het ontslag van Mazepin en het nieuwe contract van Verstappen. Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 wintertest Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Marko zeker: "In GP Australië zien we een andere Verstappen"